Kocaeli İMES OSB’de trafik problemi bitecek


Gündem 4.07.2021 12:30:00 0
Kocaeli İMES OSB’de trafik problemi bitecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İMES OSB’nin bağlantı yolları OSB giriş çıkışlarında yaşanan trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla dönel kavşaktaki yoğunlaşmayı azaltacak bir çalışma yapacaklarını söyledi.

KOCAELİ (İGFA) - Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, makine, makine yan sanayi, demir-çelik, otomotiv yan sanayi, plastik enjeksiyon, ısıl işlem, cam sanayi gibi alanlarda faaliyet gösteren 32’si yabancı sermayeli olmak üzere 308 firmanın yer aldığı Dilovası İMES OSB yönetimiyle bir araya geldi. Enerji, arıtma, yol, peyzaj ve güvenlik altyapısı ile ülkemize örnek teşkil eden İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan’ın konuğu olan Başkan Büyükakın, OSB’nin bağlantı yolları ile bölgede yapılması planlanan projeler hakkında OSB Yönetimi ve üye işyeri temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

“TRANSİT GEÇİŞ SAĞLANMASINI AMAÇLIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ün de yer aldığı birliktelikte, OSB kavşağında yapılacak düzenlemeyi yerinde inceleyen Başkan Büyükakın, “Ulaşımın zirve yaptığı saatlerde tırların ve diğer araçların oluşturduğu araç baskısını en aza indirmek istiyoruz” dedi. Dilovası OSB bağlantısı Projesi ile zirve saatlerde yaklaşık 5000 aracın yolculuk yaptığı kavşakta ve OSB giriş çıkışlarında yaşanan trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla dönel kavşaktaki yoğunlaşmayı azaltacak çalışma için bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Bu hedef doğrultusunda kavşağa erken U dönüşler ve dönüş şeritleri projelendirdik. Kuzey Marmara Otoyolu (KMO) bağlantı kolu ile Demirciler arası bağlantısı yer altına alarak transit geçiş sağlanmasını da amaçlıyoruz” ifadelerini sarf etti.

“Yapılması planlanan transit geçişle kavşağa giren araç sayısı azaltarak, iyileştirmeyi hedefliyoruz” diyerek inceleme sonrası dönel kavşağa eklenen şeritle kavşağın genel kapasitesi de artırılmasını sağlayacağız diyen Başkan Büyükakın, “Ayrıca yapımı devam eden TIR Parkı’ndan KMO bağlantı koluna direkt yapılan bağlantı ile tır parkının ürettiği trafiğin dönel kavşağa baskı yapmasını da engelleyeceğiz” açıklamasını yaptı.


Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi
Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi
Patent ve Marka ücretleri güncellendi Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Gölcük'te 23 Nisan coşkusu Gölcük'te 23 Nisan coşkusu
ET FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? NASIL DÜŞECEK? ET FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? NASIL DÜŞECEK?