Kocaeli İzmit’te 100. yıl korteji


Gündem 29.06.2021 09:00:00 0
Kocaeli İzmit’te 100. yıl korteji

İzmit Belediyesinin, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle düzenlediği yüzlerce kişilik karnaval havasındaki kortej yürüyüşü İzmitlilere coşkulu anlar yaşattı

KOCAELİ (İGFA) - Cıvıl cıvıl bir İzmit için kentin dört bir yanında dopdolu bir kutlama programına imza atan İzmit Belediyesi, gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile tüm İzmit’in kurtuluşunun 100’üncü yılını coşkuyla kutladı.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in başı çektiği, yüzlerce İzmitli’nin ve şehir dışından kurtuluş coşkusuna ortak olan konukların bir araya geldiği dev kortej yürüyüşü Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’ndan start aldı. Davul zurna ve bando ezgileri eşliğinde yürüyüşe başlayan grup Belsa Plaza önünde bir süre halk oyunları oynadı. Ardından kortej yönünü İzmit Kent Meydanı’na çevirdi.

ADIMLAR 28 HAZİRAN İÇİN ATILDI

Onlarca sivil toplum kuruluşunun, sanat gruplarının, spor kulüplerinin, siyasetçilerin,  ve vatandaşların katıldığı kortejde tüm İzmitliler Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cesaret, kararlılık ve milli mücadele ruhunun ışığında yürüdü. Başkan Hürriyet’e kurtuluş günü yürüyüşünde; İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, İzmit Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Erenkaya ve vatandaşlar eşlik etti.

DANSIN HOŞGÖRÜSÜ İZMİT’İ SARDI

Hem şehir dışından hem de ilimizden korteje katılan dans grupları sayesinde tüm İzmit karnaval havasında cıvıl cıvıl bir organizasyona tanık oldu. İl dışından katılan dans grupları; Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü, Artvin Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Denizli Destan Gençlik ve Spor Kulübü, İstanbul Yedirenk Gençlik ve Spor Kulübü ve Flamenko İstanbul Derneği, ilimizden katılacak dans grupları ise; İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu, DARFEM Gençlik ve Spor Kulübü, KAHAD Kocaeli Akademi Halk Dansları Topluluğu, Darıca Barış Ortaokulu, Gebze Halk Eğitim Merkezi, Kocaeli Genç Efeler Derneği, Bucan Ekin Şimşek Çevre Tiyatrosu, Çayırova Gençlik Spor Kulübü ve OLBİA yer aldı.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor