Kocaeli İzmit’te süt üreticilerine destek


Gündem 17.07.2021 09:30:00 0
Kocaeli İzmit’te süt üreticilerine destek

Süt üretiminde hijyen ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalara başlayan İzmit Belediyesi, köylerde süt toplama yapan üreticilere dezenfektan ve sağım hijyen aparatı dağıtacak.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit’te süt üretiminde kalite standartlarını yükseltmek, sütün sağım hijyenini sağlamak ve süt sığırlarının meme sağlığını korumak amacıyla çalışmalara başlayan İzmit Belediyesi, ilçede süt toplama faaliyeti yapan üreticilere ücretsiz sağım hijyen aparatı dağıtacak. Süverler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Bulduk, Terziler, Kulmahmut Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına dezenfektan ve sağım hijyen aparatı dağıtımı bayramdan sonra başlayacak.

Sağım öncesi ve sonrası dezenfeksiyon uygulamasının şehirde süt sığırcılığı yapan işletmelerde yaygınlaştırılmasını sağlamak isteyen İzmit Belediyesi, ortakların kooperatife teslim ettiği sütlerde daha hijyenik sağım ortamı sağlayarak, süt kalitesinin iyileştirilmesine de katkıda bulunacak. Çalışmayla kooperatifler üzerinden süt kalitesini arttırılacak ve piyasaya daha kaliteli süt sunulacak.

Serbest piyasada çiftçilerin rekabet güçlerini yükseltmek amacı da güden İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ziraat mühendisleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından eğitim ve çalışma planları hazırlanmaya başladı. Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile birlikte daha kaliteli ve standart üretime giden yolda önemli bir adım atan İzmit Belediyesi, süt üreticilerine verilen desteği lansmanla halka duyuracak.


Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi
Marmaris’te derelerde temizlik çalışması Marmaris’te derelerde temizlik çalışması
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bursa Ovası nasıl kaybedildi? Bursa Ovası nasıl kaybedildi?
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı