Kocaeli İzmit’te yetenekli çocuklara sinema eğitimi


Gündem 28.07.2021 15:30:00 0
Kocaeli İzmit’te yetenekli çocuklara sinema eğitimi

Kocaelide İzmit Belediyesinin çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak, hayal gücünü ve farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirdiği Çocuk Sinema Okulu seçmelerinde genç yetenekler hünerlerini sergiledi.

KOCAELİ (İGFA) - Çocukların içindeki sanatçıyı ortaya çıkarmak adına Çocuk Sinema Okulu’nu hayata geçiren İzmit Belediyesi, meslek seçimini sinema alanında planlayan yetenekli çocuklara ücretsiz sinema eğitimi verecek.

Kamera önü oyunculuğu, yönetmenlik, senaryo yazarlığı, montaj, kostüm tasarımı, kamera ve ışık eğitimlerinin verileceği Çocuk Sinema Okulu’nda bugün seçmeler gerçekleştirildi. Birbirinden yetenekleri çocukların hünerlerini sergilediği seçmelerden geçenler 4 ay sürecek olan eğitimin sonunda kendi çektikleri filmleri muhteşem bir ön gösterim ile taçlandıracak. 

Çocuk Sinema Okulu’nu kurarak sinema ve medya alanında meslek edinmeyi planlayan çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim fırsatı sunan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e verdiği bu olanak için tüm veliler teşekkürlerini sundu.


Büyükkılıç: “Kapuzbaşı şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor” Büyükkılıç: “Kapuzbaşı şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor”
Antalya'da yeni dönem hızlı başladı Antalya'da yeni dönem hızlı başladı
Makine ihracatı ilk çeyrekte 6,9 milyar dolar Makine ihracatı ilk çeyrekte 6,9 milyar dolar
Lalapaşa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı Lalapaşa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı
Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı'ndan Başkan Hoşgül'e teşekkür Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı'ndan Başkan Hoşgül'e teşekkür