Kocaeli İzmit’teki nikahlarda 18 yılın rekoru


Gündem 13.07.2021 12:00:00 0
Kocaeli İzmit’teki nikahlarda 18 yılın rekoru

Kademeli normalleşmeye geçişle birlikte yaşamlarını birleştirmek isteyen çiftler, İzmit Belediyesi Evlendirme Birimi’nin yolunu tuttu. Aşırı yoğunluğun yaşandığı nikah salonlarında 18 yılın rekoru kırıldı

KOCAELİ (İGFA) - Pandemi yasaklarında nikahlarını ve düğünlerini erteleyen çiftler, kademeli normalleşmeyle birlikte yaşamlarını birleştirmeye başladı. Temmuz ayında nikah ve düğünlere serbestlik geleceğini öngören çiftler mayıs ayındaki tam kapanmanın ardından rezervasyonlarını yaptırdı. Nikah salonlarının tam kapasite hizmet verdiği İzmit’te son 18 yılın rekoru kırıldı. İzmit Belediyesinin nikah memurları geride kalan bir haftada 134 çiftin nikahını kıyarak ömürlük imza attırdı.

Vatandaşa 1 TL gibi sembolik rakamla ücretsiz olarak açtığı 6 nikah salonunda, 4 evlendirme memuruyla gece-gündüz hizmet veren İzmit Belediyesi, vatandaşların yoğunluktan dolayı yer bulamadığında mağduriyet yaşamamaları için “Bizde kolaylık çok” sloganıyla yerinde nikah kıymaya başladı. İzmit Belediyesi, kendi nikah salonları dışındaki düğün ve nikah organizasyonlarının yapıldığı mekanlara giderek çiftlerin yaşamlarını birleştiriyor.

Hafta sonları çoğunlukla vatandaşların yerinde nikah taleplerini yerine getirmeye dikkat eden İzmit Belediyesi Evlendirme Memurları, halktan gelen özel salonlarda, evde, bahçede veya mahalle arasında nikah kıyma taleplerine de yetişmeye çalışıyor. ‘Halkın Belediyesi’ yaşamlarını birleştirecek çiftlerin en özel gününde mutluluklarına ortak olmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi bu hafta da yaklaşık 130 çiftin nikahını kıyarak dünya evine girmelerini sağlayacak.


İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler
Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini
Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı