Kocaeli İzmitte Başkanın yurt talebine muhalefet hayır dedi

Kocaelinin İzmit ilçesinde önceki dönemde TÜGVA’ya tahsis edilen ve Sayıştay raporlarıyla usulsüz olduğu tespit edilen yurdun protokolünün iptaliyle ilgili gündem maddesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında AK Parti ve MHP’li üyelerinin oylarıyla reddedi


Gündem 6.10.2021 15:00:00 0
Kocaeli İzmitte Başkanın yurt talebine muhalefet hayır dedi

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesinin Ekim ayı olağan meclis toplantısında, önceki dönem tarafından TÜGVA’ya tahsis edilen binanın protokolünün, barınamayan öğrenciler için ücretsiz yurt imkanı sunulması amacıyla iptali istendi.

AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri TÜGVA’ya tahsis edilen yurdun protokolünün iptalini görüşmeye gerek olmadığını, bu protokol iptaline komisyonda görüşülse de görüşülmese de ‘Hayır’ diyeceklerini belirttiler. CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri Sayıştay Raporu’nda da usulsüz olduğu tespit edilen tahsis protokolünün vicdanları yaraladığını, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin konuyu tartışmaya dahi yanaşmamalarına anlam veremediklerini söylediler.

Konaklama sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine destek veren Başkan Hürriyet, gençlerle yaptığı görüşmede TÜGVA binasının geri alınmasıyla kalıcı çözüm bulabileceklerini ve tahsis protokolünün iptali konusunu meclis gündemine taşıyacaklarını kaydetti. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve Millet İttifakı üyelerinin komisyonda görüşülmesini istediği gündem maddesi, AKP’li ve MHP’li üyeler tarafından reddedildi.

AK Parti ve MHP’li üyelerin komisyonda dahi görüşmeyi reddettiği protokol iptal edilseydi İzmit Belediyesi yurdun kapasitesini arttıracak ve yüzlerce öğrenciye ücretsiz barınma imkanı sağlayacaktı.


Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı
Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında