Gündem

Gündem Haberleri

Kocaeli İzmitte Doğada eğitim


Gündem 14.11.2021 10:00:00 0
Kocaeli İzmitte Doğada eğitim

Kocaelide İzmit Belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü Projesi kapsamında resmi ve özel kurum bünyesindeki okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine Sarısu’da eğitim programı gerçekleştirdi.

KOCAELİ (İGFA) -İzmit Belediyesi, Doğa Eğitim Kampüsü Projesi kapsamında resmi ve özel kurum bünyesindeki okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin öğrenciler ile birlikte gönüllülük esaslı projeye katılmasını planlıyor.  Proje kapsamında öğretmenlere çevre ve etik, ekolojik okuryazarlık, orman okulları ve sınıf dışı öğrenme, permakültür eğitimleri, doğa ve orman pedagojisinde oyun temelli öğrenme, ilk yardım eğitimleri gibi doğa temelli eğitimler veriliyor.  

 

Doğa temelli eğitimler daha önce pandemi koşullarından dolayı çevrim içi veriliyordu. Bu sefer ise öğretmenlere Sarısu Gençlik Kampı’nda 2 gün sürecek yüz yüze eğitim programı planlandı. Sarısu Gençlik kampındaki eğitim programına 26 öğretmen katıldı.

Doç. Dr. Deniz Kahriman Pamuk, Dr. Yekta Koşan, Dr. Fatih Dikmen, Uzman Banu Akbaş, Mine Büyüktaprak, Begüm Özkan ve Vahide Yılmaz İzmit Belediyesi öğretmenlere doğa eğitimi dersi veriyorlar. Öğretmenler eğitim programından oldukça memnun olduklarının altını çizerek bu imkanı kendilerine sağlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkürlerini ilettiler.

İlk gün uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim programında eğitmenler Mersin Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kahriman Pamuk ve Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Yekta Koşan ormanda çocuklara verilecek eğitime dair öğretmenleri bilgilendirdiler.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek