Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında hummalı çalışma


Gündem 9.07.2021 10:00:00 0
Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında hummalı çalışma

Kocaelide Tramvay Projesi kapsamında D-100 İzmit batı gişeler bölgesi Yazıhaneler mevkiinden Kuruçeşme’ye ulaşımın sağlanacağı yolda çalışmalar devam ediyor.

KOCAELİ (İGFA) - Plajyolu’ndan Kuruçeşme’ye uzatılacak tramvay hattı kapsamında D-100 İzmit batı gişeler bölgesi yazıhaneler mevkiinden Kuruçeşme’ye ulaşımın sağlanacağı yolda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Yapımı devam eden yeni yolda duvar imalatları ve menfez yapımı yapılırken, elektrik ve MOBESE hatlarının deplasesi yapılıyor.

ARAÇLAR YENİ YOLU KULLANACAK

Tramvay hattının güzergâhı olan eski yol, yapımı süren yeni yolun tamamlanması sonrası kapatılacak. Kuruçeşme’ye araç trafiği batı gişeler bölgesi yazıhaneler mevkiinde yapılan yeni yolla sağlanacak. Mevcut yoldan tramvay hattı geçecek.

YOL GENİŞLETİLİYOR

İzmit İlçesindeki mevcut Akçaray Tramvay Hattı Plajyolu İstasyonu’ndan D-100’ün karşı tarafına geçerek Kuruçeşme’ye bağlanacak. İzmit batı gişelerinden Kuruçeşme’ye giden 900 metre uzunluğundaki yolda genişletme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni yolda duvar imalatları, menfez yapımı ve elektrik ile MOBESE hatlarının deplase çalışmaları yapılıyor.  Ekstra 2 şerit daha eklenerek genişletilecek ve asfaltlanacak yeni yoldan Kuruçeşme, Derince ve Körfez istikametine D-100 üzerinden araç trafiği akışı sağlanacak. Çalışma kapsamında Kuruçeşme kavşağı yeniden düzenlenirken mevcut araç trafiğinin aktığı yoldan tramvay hattı geçecek.


Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı
"Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir" "Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir"
ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!