Kocaeli’nin güzelliklerini kadraja sığdırdılar

4 Mevsim Kocaeli 10. Ulusal Fotoğraf Yarışması kapsamında ilimize gelen fotoğraf sanatçıları, Foto Safari Ve Gün Batımı Etkinliğine katıldı.


Gündem 28.09.2021 12:30:00 0
Kocaeli’nin güzelliklerini kadraja sığdırdılar

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Turizm Günü sebebiyle Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) işbirliği tarafından düzenlenen 4 Mevsim Kocaeli 10. Ulusal Fotoğraf Yarışması kapsamında Foto Safari ve Gün Batımı etkinliği düzenledi.

Kocaeli ve çevre illerden gelen fotoğraf tutkunları Kocaeli’nin doğal güzelliklerini keşfetti. Hafta sonu gerçekleştirilen gezi programıyla fotoğrafçılar İzmit Sulak Alanında flamingoları fotoğraflayarak güne başladı. Ardından Ormanya’ya geçen fotoğraf sanatçıları özellikle Orman Kütüphanesine hayran kaldı.

ORMANYA’YI FOTOĞRAFLADILAR

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’den gelen fotoğraf tutkunları, Orman Kütüphanesi, Ormanköy (Hobbit Evleri), Kuş Gözlem Alanı gibi Ormanya’nın doğal yaşamını büyük bir zevkle objektiflerine yansıttı. 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması için bol bol fotoğraf çeken gezginler, yarışmayı kazanabilmek için en iyi kareleri yakalamaya çalıştı. Fotoğraf sanatıyla Kocaeli’nin bilinmeyen birçok köşesi, fotoğraf tutkunlarının objektifinden çıkan fotoğraflarla yarışacak. Dereceye giren fotoğraflar, 20-21 Kasım günlerinde seçici kurul tarafından belirlenecek.

Fotoğraf sanatı aracılığı ile 12 ilçesiyle birlikte Kocaeli’nin doğal, tarihi, turistik, sosyal ve kültürel öğelerini belgeleyerek; kentimizin tanınmasını sağlamak, kente ait bir görsel bellek oluşturmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Yarışmaya katılım http://4mevsim.kocaeli.bel.tr adresinden dijital ortamda ve jpeg formatında yapılacak. 0262 31810 00 (2338-2308) numaradan da bilgi edinilebilecek, yarışmaya dair tüm bilgiler  http://4mevsim.kocaeli.bel.tr  web sayfasında yer alıyor. Son katılım tarihi 17 Kasım 2021 olan yarışmanın seçici kurulu 21-22 Kasım tarihlerinde dereceye giren fotoğrafları belirleyecek. 26 Kasım’da sonuç bildirgesi yayınlanacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı