Kocaeli Şehir Tiyatroları, İstanbul Tiyatro Festivaline katılacak


Gündem 28.10.2021 10:00:00 0
Kocaeli Şehir Tiyatroları, İstanbul Tiyatro Festivaline katılacak

Kocaeli Şehir Tiyatroları, 15 yıl aradan sonra Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde Vişne Bahçesiyle seyirci karşısına çıkacak.

KOCAELİ(İGFA)- Kısa süre önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nı ziyaret eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’nın misafiri olarak Vişne Bahçesi oyununu izledi. Oyunun ardından Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti.

Aydın Sigalı ile görüşen Mustafa Kurt, yapılan görüşmeler neticesinde Devlet Tiyatroları’nın Kocaeli’de sahne alması kararlaştırıldı. Öte yandan Şehir Tiyatrosu, kasım ayında düzenlenecek İstanbul Tiyatro Festivaline Vişne Bahçesi oyunuyla katılacak. Yerli ve yabancı çok özel yapımların yer aldığı festivale 15 yıl sonra tekrar kabul edilen Kocaeli Şehir Tiyatrosu,bir başarıya daha imza attı.

Sigalı ile Kurt, Devlet Tiyatroları ve Kocaeli Şehir Tiyatrosu arasından yapılacak bir protokolle karşılıklı oyun değişimi yapılması konusunda görüş birliğine vardı. Buna göre 12, 13, 14 Kasım tarihlerinden Devlet Tiyatroları, Bizim Yunus adlı oyununu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. 

 

 


İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek
Lezita'dan grev açıklaması Lezita'dan grev açıklaması
CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu! CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!
Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi
Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu