Kocaeli yol yapımında yerli kaynaklar


Gündem 18.10.2021 12:30:00 0
Kocaeli yol yapımında yerli kaynaklar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, cadde, bulvar ve köy yollarında üstyapı çalışmalarını yerli kaynaklarla imal edilen betonla gerçekleştiriyor.

KOCAELİ(İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, köy yollarında asfaltın yanı sıra aşınması ve dayanımı daha geç olan beton yollar yapıyor. Köy yollarında eski asfalt yollardan elde edilen asfalt
kırıkları da ziyan edilmeyerek tekrar yolların onarımında yama olarak kullanılıyor.

Büyükşehir Belediye ekipleri, kent genelinde 2020 yılında köy yollarında 12 kilometre beton yol yaptı. Yerli kaynaklarla elde edilen beton yolları tercih eden Büyükşehir Belediyesi, ithal malzemeden elde edilen asfalt ile yurt dışına çıkacak dövizinde önüne geçmiş oluyor.

Gölhisar’da pancar kantar alanı sorunu çözüldü Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, pancar üreticilerinin uzun süredir yaşadığı kantar alanı sorununu çözüme kavuşturduklarını açıkladı.
Kumluca’da tarım işçisi yevmiyesi netleşti: 2026 için 1.800 tl Kumluca, Beykonak ve Finike bölgelerinde 2026 yılında uygulanacak tarım işçisi günlük yevmiyesi 1.800 TL olarak belirlendi. Kararın bir yıl boyunca değiştirilmeyeceği tutanak altına alındı.
Sahadan gelen başkan adayı Ankara Kantinciler Esnaf Odası başkan adayı Okan Fırat, şeffaf yönetim ve güçlü temsil vaatleriyle esnafın umudu oldu.
Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmesi 2044’e kadar Isparta Belediyesi’nde Türkiye’nin örnek tabiat parklarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmesi, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel arasında imzalanan protokolle 2044 yılına
Serik’te Kaçak Ürün Operasyonu Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Serik JASAT ekiplerince düzenlenen operasyonda, binlerce adet gümrük kaçağı güneş gözlüğü ve kol saati ele geçirildi.