Kocaelide EMEP zamları protesto etti

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı, 2021 yılında temel tüketim ürünleri ve temel hizmetlere yapılan zamlarla girildiğini belirterek, “İnsanca bir yaşam için; zamlar geri alınsın, ücretler arttırılsın” çağrısında bulundu.


Gündem 24.02.2021 11:00:00 0
Kocaelide EMEP zamları protesto etti

KOCAELİ (İGFA) - Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, zamları protesto ederek ücretlerin arttırılmasını talep etti. EMEPin İzmit Belediye İş Hanı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına CHP, HDP, SYKP, Tüm Bel-Sen, Eğitim Sen ve Kocaeli Dersimliler Derneği üye ve yöneticileri de destek verdi.

"Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri", "Zamlar geri alınsın, ücretler arttırılsın" ve Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarının atıldığı açıklamayı okuyan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, emekçilerin soğuk kış günlerinde ısınabilmek için formüller ürettiğini söyledi. "1 Ocak tarihinde elektriğe yüzde 6, doğalgaza ise yüzde 1 zam yapıldı" diyen Başkan Erkan, "Son 3 yılda elektriğe yüzde 70, doğalgaza gelen zamsa yüzde 80 oranında. Hangi işçinin, hangi emeklinin, hangi kamu emekçisinin maaşına son 3 yılda yüzde 70, yüzde 80 oranında zam yapıldı? Soğuk kış günlerinde emekçilerin ısınabilmek için bulduğu formül ortada, peteği en kısıkta yak, sadece oturduğun odayı ısıt!" diye konuştu.

Bu arada Kocaelide de tablonun vahim olduğunu belirten Başkan Erkan, "Ulaşıma gelen yüzde 16,7 oranında zamla, bu kentte emekçiler en kısa mesafeye 3,5 lira ile gidebiliyor! Günde 3 ekmek tüketen bir işçi ailesinin sadece ekmeğe 180 lira ayırması gerekiyor! Pandemide her 10 işçiden 1’inin ücretsiz izne çıkarılarak ayda bin 420 lira ile yaşamaya mahkûm edildiği bir kentte nasıl olacak da bu işçi ailesi sadece ekmeğe 180 lira ayırabilecek?" diye sordu.

"ZAM YAĞMURU DURDURULMALI"

Tüm işçi ve emekçileri, sendika ve emek örgütlerini, demokrasi güçlerini bu taleplere sahip çıkmaya davet eden EMEP, taleplerini şöyle sıraladı:

• Zam yağmuru durdurulmalı, yapılan zamlar geri alınmalıdır.

• İşçi ücretleri yükseltilmeli, insanca yaşayacak bir seviyeye çıkarılmalıdır.

• Asgari ücret vergiden muaf tutulmalı, pandemi nedeniyle yaşam koşulları her geçen gün daha da ağırlaşan işçilere, emeklilere, işsize, küçük esnafa ekonomik-sosyal koruma sağlanmalıdır.

• Vergide adalet sağlanmalı, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı, zenginlere servet vergisi konulmalıdır.

• Geliri açlık sınırının altında olan yurttaşların faturaları devlet tarafından ödenmelidir.


ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!! ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!!
Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı
"Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir" "Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir"
ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor