Kocaelide ibadethane yapımlarına destek


Gündem 14.11.2021 10:30:00 0
Kocaelide ibadethane yapımlarına destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalleler başta olmak üzere ibadethanelerin bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor, yeni yapılan camilere ise malzeme desteğinde bulunuyor.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli'de Kartepe Çepni Mahallesi İmam Hatip Okulu Uygulama Camii ve Başiskele Serdar Mahallesi’nde bulunan Şehit Fatih Sultan Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii dernek başkanları, caminin yapımında kullanılmak üzere malzeme yardımı talep edildi. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan keşif ve değerlendirme sonunda, camilere gerekli olan çimento, demir, hazır beton, kum, fayans, kalebodur, PVC kapı, dış cephe boyası, beton direk ve beton pano, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce karşılandı.

ÖĞRENCİLER VE VATANDAŞLAR YARARLANACAK

Malzeme ihtiyaçlarının tamamına yakını Büyükşehir, işçiliği ise dernek tarafından karşılanan Şehit Fatih Sultan Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii geçtiğimiz aylarda ibadete açılırken, Kartepe Çepni Mahallesi İmam Hatip Okulu Uygulama Camii’nin aralık ayında tamamlanması planlanıyor. İmam hatip okulunda okuyan öğrencilerin uygulamalı olarak eğitim alacağı camiler, aynı zamanda vatandaşların ibadetine de açık olacak.

Kartepe Çepni Mahallesi İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Sarı ise caminin temelinin 2019’da atıldığını, aralık ayı içinde ibadete açmayı düşündüklerini belirtti. Caminin 165 metrekare kapalı alanı olduğunu, kadınlar için ayrılan bölümle birlikte 300 kişinin aynı anda ibadet edilebileceğini anlatan Sarı, “Başta demir, beton olmak üzere, camimizin bütün malzemelerini Büyükşehir Belediyesi karşıladı. İşçiliği bize ait. Şadırvan ve tuvaletlerin yapımında bazı eksiklerimiz var. Büyükşehir’den bazı taleplerimiz oldu. Onlar da tamamlandığında inşallah aralık ayında camimizi ibadete açmayı planlıyoruz. Camimiz bugün bu duruma geldiyse, Büyükşehir Belediyemizin katkıları sayesindedir. Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’dan, Allah razı olsun" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında