Kocaelide kış öncesi baca temizliği


Gündem 2.11.2021 10:00:00 0
Kocaelide kış öncesi baca temizliği

Kocaelide Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı, karbon monoksit zehirlenmeleri ve baca yangınlarının önüne geçilebilmek için baca temizliği uyarısında bulundu.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle karbon monoksit zehirlenmelerinin yaşandığını belirterek baca temizliği ile bu olumsuz vakaların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Baca temizliğinin kış gelmeden gerekli olduğu dile getiren yetkililer, 2010 yılına kadar İtfaiye tarafından yürütülen baca temizliği hizmeti, 2010 yılından bu yana, konusunda yeterlilik gösteren özel firmalar tarafından yapılmaya başlandığını kaydetti.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nda eğitim alarak, yetki belgesi edinmek suretiyle baca temizliği hizmetini gerçekleştiren özel şirketler, ücretlendirmeyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından belirlenen fiyat tarifesi üzerinden uyguluyor. Doğalgaz kombi ve şofben bacalarına bakım yaptırma ve temizlettirme işleri ise dağıtım şirketince belirlenen “Bacacı-3” veya “Bacacı-4” sertifikasyonuna sahip özel şirketlere yaptırılması gerekiyor. Bu kapsamda baca temizletmek isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 335 21 24 numaralı hattından bilgi alabiliyor.


Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret
KalDer Kayseri'den gelecek paneli KalDer Kayseri'den gelecek paneli
Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret
Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.