Kocaelide müzik ile hayata yeniden bağlandı

Kocaelide Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde bateri öğrencisi iken geçirdiği motosiklet kazası sonucunda yaşam ile ölüm arasında kalan Kaan Bahadır, Büyükşehir Belediyesi ile yeniden hayata “Merhaba” dedi.


Gündem 19.04.2021 10:30:00 0
Kocaelide müzik ile hayata yeniden bağlandı
KOCAELİ (İGFA)- Kaan Bahadır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nün her yıl açtığı yetenek sınavlarında bateri bölümünü kazandı. Aynı yıl Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne başlayan Kaan, her iki eğitimini başarı ile sürdürürken, başına talihsiz bir motosiklet kazası geldi. Yaşadığı kaza sonucunda Kaan’ın yaşaması mucizelere bağlandı. Fiziksel travmaların yanı sıra ortaya çıkan bir başka talihsizlik ise Kaan’ın en yüksek düzeyde hafıza kaybına uğramış olmasıydı. Kaan, söz konusu hafıza kaybı nedeniyle konuşma, yazma, anlama gibi tüm fonksiyonlarını kaybetmişti. KONTROLLERDE RİTİM TUTUYORDU

Eğitimci olan anne ve babasının sayesinde her şeyi yeniden öğrenmeye başlayan Kaan’ın bu süreçte bir başka dayanağı ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şube Müdürlüğü oldu. Doktorlar kontroller sırasında Kaan’ın sürekli ritim tuttuğunu gördü. Kaan’ın geçmişte müzik eğitimi aldığını öğrenen doktorları eğitimine yeniden başlanmasını tavsiye etti.

Doktorların, yaptığı tavsiye üzerine harekete geçen anne ve baba hemen Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ile iletişime geçti. Kaan’ın durumunu ivedilikle değerlendirmeye alan Büyükşehir Konservatuvarı, öğrencisinin derslerini yeniden başlattı. Büyükşehir Belediye Konservatuvarında baştan nota ve solfej dersleri alan genç Kaan, kısa sürede baterideki eski ve başarılı performansına kavuştu. Beyin fonksiyonlarındaki gelişim Kaan’ı yeniden hayata bağladı.

YENİDEN MÜZİK

Büyükşehir Belediye Konservatuvarının hayatını yeniden inşaa etmesinde büyük rolü olduğunu anlatan Kaan Bahadır, “Büyükşehir Konservatuvarı beni o zor günlerde hiç yalnız bırakmadı. Bıkmadan, usanmadan, yılmadan ayağa kalkmam için her an yanımda oldu. Büyükşehir Konservatuvarı sayesinde yeniden müziğe döndüm. Müzik sayesinde de yeniden ve sil baştan hayatımı kazandım. Her şey için teşekkür ederim” dedi.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak