Kocaelide özel bireylere sera rehabilitesi

Akmeşe Zihinsel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nin bahçesinde kurulan modern serada, engelli bireylere doğayla iç içe eğitim imkanı sunuluyor.


Gündem 28.09.2021 12:30:00 0
Kocaelide özel bireylere sera rehabilitesi

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeliş Büyükşehir Belediyesi, merkezde kalan engelli bireylerin sebze ve meyve yetiştirerek rehabilite edilmesi amacıyla önceki yıllarda kurduğu sera, kar yağışı nedeniyle çöktü. Talep üzerine rehabilitasyon merkezinin bahçesine yeni bir modern sera yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nce, 8 metre eninde 22 metre boyunda, toplam 176 metrekare alanda kurulan, modern seracılığa uygun, 4 ayrı özelliğe sahip serada 18 yaş üstü zihinsel engelli bireyler doğayla iç içe oluyor. Bahçıvan eşliğinde meyve ve sebze dikip yetiştirmeyi öğrenen bireyler, serada yetiştirdikleri domates, salatalık, biber ve marul gibi sebzeleri toplayarak yiyor. Bu aktiviteler sayesinde doğayla, toprakla ve yeşille iç içe olan engelliler mutlu oluyor.

“TOPRAKLA UĞRAŞMAK ÇOCUKLARI MUTLU EDİYOR”

T.A.D. Akmeşe Zihinsel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Abdülhalim Başak, 2015’te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan seranın, geçen kış yoğun yağan kar nedeniyle çöktüğünü söyledi.


MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri OSB’de gerçekleşti Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri OSB’de gerçekleşti
BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak