Kocaelide özel öğrencilere barista eğitimi

Kocaelide Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler Barista eğitimi aldı.


Gündem 21.02.2021 13:30:00 0
Kocaelide özel öğrencilere barista eğitimi

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel öğrencilere yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi öğrencilerine barista eğitimi verildi.

Merkez bünyesinde yer alan kafeteryada, Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi kapsamında, Antikkapı Restoran şefi Kadir Coşkun tarafından baristalık ile ilgili atölye çalışması gerçekleştirildi. Kahve hazırlama ve sunma sanatı olan baristalık ile ilgili çalışmaya katılan öğrenciler, kahve çekirdeklerinin özelliklerini ve kahve hazırlama makinelerindeki farklılıkları öğrenirken keyifli anlar yaşadı.

Kahvenin tarihçesi ile başlayan eğitim, öğrencilerin Guatemala, Etiyopya ve Brezilya kahve çekirdeklerini kahve öğütücü ile çekme işlemini öğrenmesiyle devam etti. Daha sonra Kadir şefin anlatımı ile aromalara uygun V60, Origami, Aeropress, Delterpress, İmmersionDripper, KalitaWave ekipmanları ile kahve demleme çalışması yapıldı.

ÖĞRETMENLERİNE İKRAM ETTİLER

Yaptıkları kahveleri arkadaşları ve öğretmenlerine sunan öğrenciler, atölye çalışması sayesinde Baristacılık alanında kullanılan ürünleri tanıma fırsatı bulurken, servis sunum konusunda da kazanım sağlamış oldu. Eğitim programlarının arasında Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi ile birlikte 10 adet atölye daha bulunuyor.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor