Kocaelide Servetiye Cephesi hikayeleştirildi

Kocaeli’nin Başiskele ilçesi, Başiskele Kaymakamlığı’nın hazırladığı Servetiye Cephesi hikaye kitapları, birinci ve ikinci sınıf öğrencileriyle buluşmak üzere ilçedeki okul yetkililerine teslim edildi.


Gündem 24.04.2021 18:30:00 0
Kocaelide Servetiye Cephesi hikayeleştirildi
KOCAELİ (İGFA) - Kocaelide "Gel Gez Gör Başiskele Projesi" kapsamında çocuklara tarihi en doğru şekilde anlatmak üzere çocukların dilinden hazırlanan Servetiye Cephesi kitabı baskıdan çıktı.  Başiskele’deki okul öğrencileri tarafından yürütülen  proje kapsamında hazırlanmasına başlanan eserin resimlerini de yine bir öğrenci olan Meryem Çalışkan çizdi. Aynı zamanda öğretmen olan Hasan Adıgüzel ve Aybüke Adıgüzel tarafından metinleri yazılan kitabın baskısını da kentin yayınevlerinden Melekler Yayıncılık yaptı. Kurtuluş Savaşı zamanında bölgede verilen milli mücadeleyi ve o dönemde Başiskele’de yaşayan küçük bir kızın gözünden anlatıldığı kitaplar, ilçede okuyan birinci ve ikinci sınıf  öğrencileriyle buluşmak üzere okul yetkililerine teslim edildi.

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı