Kocaeliden AYKOME’ye yenilikçi uygulama

AYKOME (Altyapı Bilgi Sistemi) projesi yenilenen ara yüzü ve hızlı performansıyla ilk kez görücüye çıkıyor.


Gündem 26.03.2021 11:00:00 0
Kocaeliden AYKOME’ye yenilikçi uygulama

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yine diğer belediyelere örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor.

2011 yılında Türkiye’de ilk defa kazı başvurularının online olarak yapılması ve başvuru sonuçlarının da online platformlarda değerlendirilerek kazı ruhsatı ve çalışma bildirimlerinin çok kısa sürede sonuçlandırılabilmesi amacıyla AYKOME bilgi sistemi devreye alınmıştı. AYKOME bilgi sistemi değişen ihtiyaçlar ve gelişen teknolojiyle birlikte ihtiyaçları karşılamamaya başlamış ve her geçen gün artan kullanım yoğunluğuyla birlikte çağın gerisinde kalmıştı.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yeniden ele alınan Yönetim Bilgi sistemleri platformunun ilk projesi olan AYKOME bilgi sistemi yenilenen ara yüzü ve iyileştirilen performansıyla 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle kurumların ve alt yapı firmalarının kullanımına açılacak.

Yenilenen AYKOME bilgi sisteminin devreye alınmasıyla ilgili hazırlanan planlama takvimine göre ilk etapta ilçe belediyelerin AYKOME birimlerine eğitimler verildi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı