Kocaelinde "Atık İlaç Toplama" projesi başlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle başlatılan "Atık İlaç Toplama" projesi bölge halkı tarafından ilgiyle karşılandı.


Gündem 26.09.2021 10:00:00 0
Kocaelinde

KOCAELİ(İGFA)- Kocaeli Eczacılar Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'nin 12 ilçesinde başlatılan "Atık İlaç Toplama"  projesiyle toplanan ilaçlar, İZAYDAŞ'a bertaraf edecek.

Gönüllülük esaselı başlatılan projeye 100 eczanenin gönüllü olduğunu söyleyen Kocali Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı “Vatandaşlar, evlerinde bulunan miadı geçmiş ilaçları getirerek buradaki kutulara koyabilirler.Bunların doğada bulunması çevreyi kirletir. Dolayısıyla bu ilaçların uygun koşullarda bertaraf
edilmesi gerekmektedir. Projenin doğru bir zamanda başladığını düşünüyorum. Vatandaşlarımızı bu projeye destek vermeye davet ediyorum.Eczacılar ve doktorlar olarak ilaçların yerinde ve dozunda kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle ilaçların tedavi süresince kullanılması çok önemli. Hiçbir
ilacın zayi olmasını istemiyoruz. Ancak tedavi sonlandırılmışsa bu ilaçların atık toplama kutularına atılmasını son derece önemli buluyoruz” dedi.

” dedi.

 


Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor
Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu
Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı
Başkan Zeyrek sözünü tuttu Başkan Zeyrek sözünü tuttu
Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva