Gündem

Gündem Haberleri

Kocaelinden atık pil rekoru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Saraybahçe İlkokulunda En Uzun Atık Pil Dizme etkinliğinde bir rekor gerçekleşti. 1500 adet pil bir parke taşları arasına bir saat az bir sürede dizildi.


Gündem 28.09.2021 15:00:00 0
Kocaelinden atık pil rekoru

KOCAELİ(İGFA)-  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sıfır atık hedefi doğrultusunda Saraybahçe İlkokulu'nda gerçekleştirdiği En Uzun Atık Pil Dizme rekorunu kırdı. 

Sıfır Atık projeleriyle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kapsamında 2010 yılından itibaren okullar arasında her yıl düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyalarında toplamda 170.789 kilogram pil toplandı. Diğer toplama noktalarında 224.616 kilogram olmak üzere toplamda 395.405 kilogram atıl pil çevre kirliliğine neden olmadan geri dönüşüm tesisine gönderildi. 

Civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilen piller, sudaki ekosistemi bozup, su kirliliğine neden oluyor. Bu çevre kirliliği ile ilgili geri dönüşüm çalışmaları Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ilçe belediyeleri, TAP Derneği ve Exitcom Recyling işbirliği içerisinde sürdürülüyor.


Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret
Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği
Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı
Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz
KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma