Gündem

Gündem Haberleri

Kocasinan tarihe sahip çıkıyor

Kayseriye bağlı Kocasinan Belediyesinin Molu Mahallesi’ndeki Osmanlı mimarisine ait caminin düzenli bir şekilde yaptığı çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, Başkan Çolakbayrakdar’a dualar ederek


Gündem 12.03.2021 11:00:00 0
Kocasinan tarihe sahip çıkıyor

KAYSERİ (İGFA) - Vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir şekilde ibadet yapabilmeleri için 2014 yılında ‘Cami Temizleme Ekibi’ kurduklarını hatırlatan Kayseriye bağlı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşların huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini vurguladı. Camilerin çevre düzenlemesi ve temizliği gibi hizmetlerle her zaman ve her şartta vatandaşların yanlarında olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan camilerimiz, kutsal mekanlarımızdır. Belediye olarak camilerimizin, mescitlerimizin restore edilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın huşu içerisinde ibadet edebilmesi için camilerimizin daha temiz olmasına özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olan ve tarihi camiyle ilgili anılarını anlatırken duygulanan Hayrullah Hacıalioğulları (78) ise “Dedelerimizin dedeleri zamanında yapılan tarihi caminin belediye bakımını yapıyor ve temizliyor” dedi.

İbrahim Hacıalioğulları (42) da “Köyümüzün tarihi çok eski olduğu söylenir. Rivayetlere göre; buradan İpek Yolu geçermiş ve kervanlar burada mola verirlermiş o yüzden buraya ‘Mola’ ismini vermişler. Daha sonra ismi değişerek ‘Molu’ olarak adlandırmışlar. Tarihi camimiz, Osmanlı döneminde Mimarsinan yapısı olarak yapıldığı bilinmektedir. Şimdi ise belediyemiz çevre düzenlemesi yaptı ve bakımını yapıyor” diye konuştu.

Mehmet Orhan (70) ise “Belediyemiz düzenli bir şekilde gelip camimizin etrafını, içini temizliyor ve çevrenin bakımını yapıyor. Bundan iyisi olmaz Allah razı olsun Sayın Başkanımızdan işi gücü rast gitsin” diye konuştu.

Ahmet Çıray (71) de belediyenin tarihi camiye çok iyi baktığını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.  Ahmet Bilgin (78) ise hizmetten hiç mahrum olmadıklarını vurgulayarak, yatırımlardan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini iletti.

Kayseri’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarihi silueti yapılarla dikkat çeken Molu Mahallesi’ndeki Mimar Sinan yapımı Molu Cami’sini, Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından teknolojik temizleme cihazlarıyla, camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap ve kitaplık gibi alanları hijyenik olarak temizleniyor.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak
Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler
ABD'li heyet Türkiye'de ABD'li heyet Türkiye'de