Konya- Karaman YHT’de 8 Şubatta test sürüşü başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattında sinyalizasyon sistemi montajlarının tamamlandığı ve 8 Şubat’ta test sürüşlerine başlanılacağını bildirdi.


Gündem 3.02.2021 18:00:00 0
Konya- Karaman YHT’de 8 Şubatta test sürüşü başlıyor

ANKARA (İGFA) - Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında, Konya-Karaman YHT hattındaki çalışmalar ile ilgili TCDD yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT hattında sinyalizasyon sistemi montajlarının tamamlandığı, 8 Şubat’ta test sürüşlerine başlanılacağını bildirdi.

Ülkeye değer katan önemli projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini ve yenilikçi demiryolu reformu ile ülkeyi demir ağlarla ördüklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT hattında sona yaklaşıldığını müjdeledi. Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesinin önemine vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, proje ile Mersin-Adana arasının dört hatlı hale getirilmesi ile hızlı tren ve banliyö trenleri için ilave kapasite oluşturulacağını, Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezinin demiryolu ile bağlantısı güçlendirileceğini anımsattı.

Adil Karaismailoğlu, “Proje kapsamında Konya, Karaman, Adana arasında 200 km/sa hıza uygun hızlı tren hattı inşa edilerek Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılması planlanmıştır. Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacak. 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezinin demiryolu ile bağlantısı güçlendirilecek” diye konuştu.

MAYIS SONUNDA HİZMETE AÇILACAK

Türkiyenin demiryolu konusunda büyük bir atılım içerisinde olduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında Karaman, Niğde, Mersin ve Adana illerinin de hızlı demiryolu ağına bağlanacağını aktardı. Karaismailoğlu “Konya-Karaman hızlı demiryolu hattımızın uzunluğu 102 kilometredir. Altyapısı ve üstyapısı bitmiş durumda. Konya-Karaman YHT hattında sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı. 8 Şubat’ta test sürüşlerine başlanılacak. Test sürüşleri 3 hafta sürecek. Hedefimiz mayıs sonu itibarıyla işletmeye başlamak” açıklamasında bulundu.


Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinde ilk performans testinin başarıyla tamamlandığını da anımsatan Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arasının 2 saate düşeceğini açıkladı.  Projenin tamamlanmasıyla Karaman-Konya-Eskişehir-Bilecik-İstanbul, Karaman-Konya-Ankara, açıldığında Sivasa kadar kesintisiz ulaşım sağlanacak.

 


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı