KORKUTELİ GENÇLİK MECLİSİ TOPLANDI


Siyaset 5.11.2019 01:26:00 0
KORKUTELİ GENÇLİK MECLİSİ TOPLANDI

KORKUTELİ GENÇLİK MECLİSİ TOPLANDI
Korkuteli Belediye Başkanlığı önderliğinde İlçe Milli Eğitim işbirliği ile oluşturulan “Korkuteli Belediyesi Gençlik Meclisi” bugün ilk toplantısını yaptı.
 
LİSELERİN BÜTÜN SINIFLARINDAN 104 ÖĞRENCİ SEÇİLDİ
Daha önce Korkuteli genelinde bulunan bütün Lise ve dengi okulların sınıflarından seçilen öğrenciler tarafından oluşturulan toplam 104 Gençlik Meclisi Üyesi öğrenci, bugün Korkuteli Belediye toplantı salonunda bir araya geldiler. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri katıldılar.
 
İŞLEK, "GENÇLİK MECLİSİ BÜTÇESİ 1 MİLYON LİRA"
İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Gençlik Meclisinin açılışını yaptıktan sonra açılış konuşması için mikrofonu Belediye Başkanı Ömer İşlek'e verdi. İşlek, oluşturulan bu Meclisin tamamen siyaset dışında Korkuteli ile ilgili gençlik projelerini üreteceğini belirterek, "Bundan sonra Korkuteli'de, gençlerle ilgili projeleri, gençler yapacak. Gençlik Meclisi, ihtisas komisyonları ile projeler üretecek, gençlerin problemlerini ele alacak, çözümler üretecek. Önce Meclis Başkanımızı seçeceğiz. Ardından Meclis Başkan Vekili ile katip üyeler. Encümen üyeleri ve Komisyonlarımızı oluşturacağız. Sizlere Korkuteli Belediyesi olarak 1 milyon lira bütçe ayırdık. Projelerinizi bu 1 milyon lira ile gerçekleştirebilirsiniz." dedi. 
 
MECLİS BAŞKANLIĞINA ABDULLAH KELEŞ SEÇİLDİ
İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin kısa birer konuşmaları ve hayırlı olsun temennilerinin ardından seçimlere geçildi. Yapılan ilk Gençlik Meclisi toplantısında, Gençlik Meclis Başkanlığı için 9 isim aday oldu. Gizli oylama, açık tasnif usulü ile gerçekleştirilen seçimde toplam 86 geçerli oy kullanıldı. Kullanılan oyların 33 tanesini alan Abdullah Keleş, ilk Korkuteli Gençlik Meclisinin Başkanı olmaya hak kazandı. Başkan Vekilliğine Onur Acar, Katip Üyeliklere; Zeynep Kasap ve Sude Yaren Koçum seçildiler. Daha sonra devam eden seçimlerde Encümen üyeleri ile toplam 11 ihtisas komisyonlarına 5’er kişinin seçimi yapıldı. Seçimlerin ardından yapılacak olan ilk Gençlik Meclisinin 11 Kasım 2019 tarihinde saat 17.00'de yapılması oy birliği ile kabul edildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu
İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar" İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar"