KORONAVİRÜS İLACINI TÜRKİYE ÜRETİYOR; TÜM DÜNYA SIRAYA GİRDİ


Sağlık 3.04.2020 15:31:00 0
KORONAVİRÜS İLACINI TÜRKİYE ÜRETİYOR; TÜM DÜNYA SIRAYA GİRDİ

Abdi İbrahim koronavirüs ilacını üretmeye başladı
----------------------------
Türk ilaç üreticisi Abdi İbrahim, koronavirüs tedavisi için önerilen ilacı üretmeye başladı. İlacın ilk partisini üretip Sağlık Bakanlığı’na teslim eden Abdi İbrahim, yıl sonuna kadar üreteceği tüm ilacı bağışlayacak.

Abdi İbrahim, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı COVID-19 tedavi protokollerinde yer alan ilacının ilk parti üretimini gerçekleştirdi. İlacın üretilen ilk partisini Sağlık Bakanlığı’na teslim eden Abdi İbrahim, İstanbul’daki tesislerinde Nisan ayı içinde üreteceği 1 milyon 600 bin tablet ve ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimini de Bakanlığa bağışlayacak.

O ilacın Türkiye'deki tek yerli üreticisi
Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “COVID-19’un tedavi protokolünde yer alan ilacın halihazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisi olarak, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan ham maddeyi Dışişleri Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın sahada bize verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığımıza teslim ettik. Bu ilacın yıl sonuna kadar yapacağımız tüm üretimini bağış yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Daha önce deneyimlenemeyen bir salgın
Dünyanın ve Türkiye'nin daha önce deneyimlemediği bir salgınla karşı karşıya olduğunu söyleyen Barut, “İnsanlık tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar çok ciddi can kayıplarına yol açtı. İlk etapta Çin’de ve daha sonra dünyanın birçok ülkesinde hızla yayılmaya başlayan COVID-19 ile ilgili gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz. Söz konusu salgınla ilgili endişe verici gelişmelere karşı hükumetimiz ve Sağlık Bakanlığımız önemli bir mücadele ortaya koyuyor.

‘Salgınla mücadeleye üretime ara vermeden katılıyoruz'
Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda alınan önlemlere ve özellikle de evden çıkmama önerilerine hep birlikte uymamız büyük önem taşıyor. Doktorlarımız, eczacılarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın üstün bir gayret, hiçbir zaman unutulmayacak bir fedakarlık ve sarsılmaz kararlığı ile yürütülen salgınla mücadele seferberliğine biz de üretime ara vermeden, hastaların ihtiyaç duyduğu ilaçları onlara kesintisiz ulaştırarak katılıyoruz” dedi.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/abdi-ibrahim-koronavirus-ilacini-uretmeye-basladi-1161102.html


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu
Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?