Kosovalı Bakan’dan Bursa Osmangazi’ye kardeş ziyareti


Gündem 30.07.2021 13:30:00 0
Kosovalı Bakan’dan Bursa Osmangazi’ye kardeş ziyareti

Bursada Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka ile Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç’i ağırladı.

BURSA (İGFA) - Kardeş şehir Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ile birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret eden Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, Osmangazi Belediyesi’nin Kosova halkının gönlündeki yerinin çok farklı olduğunu söyledi. Başkan Dündar’ın, Kosova ile ilişkilerin güçlenmesi adına çok ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden Fikrim Damka, “Mustafa Başkan, her yıl Kosova’yı birkaç kez ziyaret ediyor. Birlikte pek çok etkinlik düzenliyoruz. Kosova’daki kardeşlerini hiçbir zaman unutmuyor” dedi.

MAMUŞADA OSMANGAZİ İZLERİ

Kardeş şehir Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç de Osmangazi Belediyesi ile Mamuşa arasında çok güçlü akrabalık bağları bulunduğuna dikkat çekti. Nazik ev sahipliği için Başkan Dündar’a teşekkür eden Krasniç, “Bugüne kadar yürüttüğümüz sosyal, kültürel ve teknik iş birliklerinin, Mamuşa Belediyesine çok büyük katkısı oldu. Mamuşa’da, Osmangazinin izlerini taşıyan birçok eser mevcut. Bugün de, iki belediye arasındaki bu dostluk ve kardeşlik ilişkisinin güçlenerek devam etmesi için, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Konuklarını makamında ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kosova ile Türkiye arasında tarihten gelen çok güçlü bir bağ olduğunu belirten Başkan Dündar, "Belediye olarak bizler de, yerel yönetimler düzeyinde bu ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Örneğin, Sultan Murad’ı anma etkinlikleri vesilesiyle her yıl oradaki kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Bizler de bu ilişkilerin gelişip güçlenmesi, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel bağların güçlenmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı