Koşu sevdalıları, Eker I Run için Bursa’da buluşacak

Bursa’da atletizmi, eğlenceyi, sağlıklı yaşamı ve yardımseverliği aynı platformda buluşturacak olan Eker I Run 2021’de yaklaşık 2 bin koşucu yarışacak.


Gündem 1.10.2021 15:00:00 0
Koşu sevdalıları, Eker I Run için Bursa’da buluşacak

BURSA (İGFA) - Organizasyon kapsamındaki eğlencenin, etkinliklerin, yarış start ve finişlerinin ana merkezi ise Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan olacak.

İlk kez 2019 yılında düzenlenen ve Türkiye’nin ilk dağdan aşağı yol maratonu olma özelliğine sahip olan Eker I Run 42K Maratonu’nun startı ise 1.800 metre rakımdaki Uludağ Oteller Bölgesi’nde verilecek. Yüzlerce koşucu, parkur boyunca Uludağ’dan Eker Meydan’a kadar dört mevsimi yaşayacak ve doğal güzellikler kendilerine eşlik edecek.

Eker I Run, parkur birincilerine benzersiz hediyeler de sunacak. Kadınlar ve erkeklerde 42K Maratonu’nu ve 15K Yarışı’nı birinci sırada bitiren isimler gelecek sene İsviçre’de Zürih Maratonu’na katılım ve seyahat paketi kazanacak. Diğer yarışlarda dereceye giren sporcular ise 2022 yılında gerçekleşecek Riva koşularına katılım hakkı kazanmanın yanında sponsor markalardan hediye çekleri, konaklama hediyeleri ve çeşitli ödüller kazanacak.

Her yaştan patencinin katılabileceği Eker I Run Paten Yarışı’nda parkur uzunluğu 10 km olacak ve sporcular 4 sıra tekerlekli patenlerle (inline skate) yarışacak.

Yardımseverlik Koşusu kapsamında toplanacak bağışlar ise 18 STK’nın toplumsal değer yaratan projelerine aktarılacak. Hatırlanacağı gibi, 2019 yılında Yardımseverlik Koşusu kapsamında 441 bin 197 TL bağış toplanmış ve Eker I Run tarihinde bir rekora da imza atılmıştı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak