Köy Okulları, Köy Yaşam Merkezleri Olarak Yeniden Canlanıyor

Köy Okulları, Köy Yaşam Merkezleri Olarak Yeniden Canlanıyor


Eğitim 14.09.2022 18:42:00 0
Köy Okulları, Köy Yaşam Merkezleri Olarak Yeniden Canlanıyor

Açıklama yok.Kullanılmayan köy okulları yeniden canlanıyor ve kapılarını sadece öğrencilerine değil tüm halkımıza açıyor.

Açıklama yok.

Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da iş birliği yapacağı projeyle köy yaşam merkezlerimizde öncelikli olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili kurslar açılıyor. Açılan kurslarda öncelikle bölgenin ihtiyacı gözetiliyor. Örneğin Eğirdir Serpil Köyü Yaşam Merkezinde Mantar Yetiştiriciliği ile ilgili kurs devam ediyor. Böylelikle birçok kurs ve eğitim köyün ihtiyaçlarına göre veriliyor.

Açıklama yok.

Okul öncesi eğitime erişimin artırılmasına yönelik köy vb. seyrek nüfuslu yerleşim anasınıfı açılması için 10 olan öğrenci sayısı kriteri de yönetmelikle 5'e düşürüldü. 

Seyrek nüfuslu yerleşim yerlerimizden 7 tanesinde köy okullarımız eğitim öğretime başladı. Ayrıca ilimiz genelinde 18 Köy Yaşam Merkezi kurularak yerel halkın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak halk eğitimi kursları açılmaya başlandı.

Açıklama yok.

Eğirdir Serpil Köyü Muhtarı Yaşar DEMİRBAŞ “Köyden öğrencilerimizi gönderiyoruz takipçisi olamıyoruz. Öğrencilerimizin kendi köyümüzde okuması çok iyi olur. Köylülerimiz çocuk okutacak diye gidiyor, sonra şehir hayatında boğulup gidiyor. Bu nedenlerle köydeki okulların açılmasından ve çocukların yürüyüş mesafesindeki okullarına gelmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Çocuklarımızı artık kendimiz getirip kendimiz götürebiliyoruz. Okuldan alabiliyoruz. Daha mutluyuz. Daha iyi oldu bizim için. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğini sağlayabilmek açısından köy yaşam merkezlerinin açılmasının büyük önem arz ettiğini anlatan İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Erhan BAYDUR , "Proje ile öğrencilerimizin ve köy halkının hizmetine sunulacak olan köy yaşam merkezlerimiz ilimize ve köylerimize hayırlı olsun." dedi.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!