“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”


Yaşam 7.09.2020 20:53:00 0
“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”

BURDUR VALİSİ ARSLANTAŞ “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” İSİMLİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ İLE İLİMİZİN BU ALANDAKİ POTANSİYELİNİN DAHA DA ARTACAĞINA İNANIYORUM

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında, Ziraat Bankası tarafından hazırlanan ve Valiliklerle yapılacak protokol kapsamında İllerde uygulanacak "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" isimli küçükbaş hayvancılık projesi kapsamında toplantı yapıldı.

Göreve başladığı andan itibaren Tarım ve Hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip İlimizde, bu alanda yapılacak çalışma ve projelere ayrı bir önem veren Vali Arslantaş, bugün de İlimizin küçükbaş hayvancılık potansiyelini daha iyi noktalara taşıyacağını düşündüğü proje kapsamında bir toplantı gerçekleştirdi. Uygulanacak proje ile küçükbaş hayvancılık konusunda faaliyet gösteren işletmelerin ölçekleri büyütülerek, Ülkemizdeki küçükbaş hayvan varlığının artırılması amaçlanıyor. Ayrıca atıl durumda bekleyen işletmelerin işlevselliğinin geliştirilerek, yerel ırklarla bölgesel kalkınmanın sağlanması hedefleniyor. Yapılan toplantının başında Ziraat Bankası Müdürü Hasan Hüseyin Özcan tarafından proje ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Yıldız'ın projenin küçükbaş hayvan yetiştiricileri için müjde niteliğinde olduğunu dile getirdiği toplantıda, Vali Arslantaş hazuruna sırayla söz vererek projeyle ilgili düşüncelerini aldı.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, yol haritasının belirlendiği toplantı Vali Arslantaş’ın yaptığı konuşmayla son buldu. Toplantıya Burdur Milletvekilleri Sayın Bayram Özçelik, Sayın Yasin Uğur, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Ziraat Bankası Müdürü Hasan Hüseyin Özcan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Yıldız ve Tarım İl Müdürlüğünden ilgili şube müdürleri ile ilgili Banka yetkilisi katıldı. Vali Arslantaş toplantıda yaptığı konuşmada; Ziraat Bankasının geride bıraktığımız hafta küçükbaş hayvancılıkla ilgili yeni bir desteği açıklandı. Kısa süre önce açıklandığı için bir kısmınızın haberi oldu, bir kısmınızın haberi olmadı.

Ama içeriğine bakıldığı zaman Burdur’un hayvancılık geleneklerinin ve geleceğini değiştirecek güzel orijinal bir destek paketi olduğunu görerek, bir an önce de harekete geçmek suretiyle sizleri Pazar günü buraya davet ettim. Önümüzdeki günler de kapsamlı şekilde ayrıntılı bilgilendirmeler yapılacak. Bugün proje ile ilgili ön toplantı yaparak, kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak, projenin İlimizde en iyi şekilde uygulanması için değerlendirme de bulunmak üzere bir araya geldik.

Ziraat bankasından gelen arkadaşlarımız, projenin detayları ile ilgili bize bilgilendirmede bulundular. Yol haritamızı hep birlikte belirleyerek, bu proje ile İlimizdeki küçükbaş hayvancılık işletmelerin hayvan varlığını asgari 100 başa çıkarmış olacağız. Hafta başından itibaren Vali Yardımcımız başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yetkilileri, mevcut hali hazırda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ve geçmişte bu işle uğraşmış yetiştiriciler ile, ildeki 100 başın altındaki küçükbaş hayvan yetiştiricilerin tespit çalışmalarına başlayacaklar.

2022 yılının sonuna kadar sürdürülmesi planlan proje kapsamında, küçükbaş hayvan varlığını 100 başın üzerine çıkarmak isteyen işletmeler, yıllık ödemeli olarak, 7 yıl vade ile 150.000 TL’ye kadar 100.00 TL’si 0 faiz olmak üzere, geriye kalan kısmı da çok düşük faiz oranı ile kredi kullanabilecekler. Konuşmasının son bölümünde katılımları dolayısıyla hazuruna teşekkür eden Vali Arslantaş; “projenin küçükbaş hayvan yetiştirme şeklini, geleneklerini ve geleceğini değiştirecek, terbiye edecek, dizayn edecek çok önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Bu projenin ilimizin bu alandaki potansiyelinin daha da artacağına inandığını belirten Vali Arslantaş, Ciddiyetle takip ederek, sonuçlarını, sayılarını da şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşarak, projenin verimli bir şekilde ilimizde uygulayacaklarını ifade etti.

http://www.burdur.gov.tr/koyumde-yasamak-icin-bir-suru-nedenim-var-isimli-kucukbas-hayvancilik-projesi-ile-ilimizin-bu-alandaki-potansiyelinin-daha-artacagina-inaniyorum


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz