Gündem

Gündem Haberleri

KOYUN-KEÇİ BAŞINA 25 TL DESTEK


Gündem 13.02.2020 21:53:00 0
KOYUN-KEÇİ BAŞINA 25 TL DESTEK

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, 2019 yılı anaç koyun keçi destekleri için 1 Kasım 2019'a kadar başvuruda bulunamayan yetiştiricilerin, 12 - 17 Şubat döneminde müracaatlarını yapabileceklerini bildirdi.

 

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, küçükbaş hayvancılık sektörüne verilen desteklerin hayvan sayısının artması için önemli olduğunu söyledi.

KÖROĞLU; “ANAÇ KOYUN-KEÇİ

BAŞINA 25 TL ÖDEME YAPILIYOR”

Küçükbaş hayvancılıkta tiftik ve çoban desteği gibi katkıların olduğunu belirten Başkan Köroğlu, anaç koyun keçi başına da 25 lira destek verildiğini ifade etti.

Köroğlu, 2019'a ait anaç koyun keçi desteği için başvuruların 1 Kasım 2019'da sona erdiğini hatırlatarak; “Çeşitli sebeplerden dolayı 2019 yılı anaç koyun keçi destekleme başvurusunda bulunamayan yetiştiricilerin mağduriyetini gidermek amacıyla Birliğimiz Genel Merkezi düzeyinde Tarım ve Orman Bakanlığımızdan bir talebimiz oldu.

“TALEBİMİZ OLUMLU KARŞILANDI”

Bakanımız Pakdemirli de bu talebimize olumlu bakarak, Koyun Keçi Bilgi Sistemi'nin 12-17 Şubat döneminde tekrar açılacağını bildirdi. Dolayısıyla çeşitli sebeplerden dolayı anaç koyun keçi desteklemesi için müracaatta bulunamayan yetiştiricilerimiz, başvurularını 12-17 Şubat döneminde sisteme kaydedilebilecek. Yetiştiricilerimizin destekleme ödemelerinden faydalanabilmesi için 17 Şubat'ı geçirmemeleri noktasında hassasiyet göstermelerini bekliyoruz." dedi.

“BU İMKANDAN YARARLANIN”

Sistemin bir hafta daha açık olmasının hayvan sayısında artışı beraberinde getireceğine işaret eden Başkan Köroğlu; “Geçen yıl, 2018 destekleri kapsamında anaç koyun keçi için Bakanlığımız tarafından başvuruda bulunan yetiştiricilerimize ödeme yapıldı. Küçükbaş hayvan sayısının artması için üretici ile yetkililer arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Söz konusu destek ödemelerinin en kısa sürede yapılması için talepte bulunduk. Başvuru sürecinde Birliğimiz çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Sistemin tekrar açılmasıyla Isparta’da binlerce hayvanın daha kaydedilmesini bekliyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı  Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı 
New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!