Kozanın ipeğe dönüşümü Diyarbakırda sergileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda kozanın ipeğe dönüşümünün aşamalarını sergiliyor.


Gündem 1.04.2021 11:30:00 0
Kozanın ipeğe dönüşümü Diyarbakırda sergileniyor

DİYARBAKIR (İGFA) -  Diyarbakırda düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarında stant açan Büyükşehir Belediyesi, hem yerel üreticiye verdiği desteği, hem de yaptığı çalışmalarla ilgili ziyaretçileri bilgilendiriyor.

TARLADAN PODYUMA İPEĞİN SERÜVENİ

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nihat Nurbaki, Vali Münir Karaloğlu’nun kentte ipekçiliği geliştirmesi ve tanıtılması için ayrı bir gayret gösterdiğini belirterek, “Tarladan podyuma” sloganıyla her aşamada üretimi arttırmaya çalıştıklarını söyledi. Nurbaki, fuarda kurdukları ipek dokuma tezgahı ile kozanın ürüne kadar olan sürecini tanıttıklarını belirterek, "Kozanın ipeğe, kravata, şala nasıl dönüştüğünü gösteriyoruz" dedi.


Bu arada Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçi ve üreticiye verdiği desteğin tarımsal alt yapı çalışmaları, tarımsal sulama tesisleri, sulama kanalları, boru desteği ve göletlerle devam ettiğini işaret eden Nihat Nurbaki, hayvan içme suyu için 23 göletin yenilendiğini, 55 göletin yapımı ise ihale aşamasında olduğunu kaydetti. Ekonomik değeri olmayan ağaçların aşılanması amacıyla ilçelerden gelen aşı talebini karşılamak için ceviz, badem, kestane ve fıstık olmak üzere 30 bin ağaca 50 bin adet aşı yapılacağını belirten Nurbaki, Vali Karaloğlu tarafından 2021 yılının sert kabuklu meyve yılı olarak ilan edildiğini hatırlattı. 

Fuar, 3 Nisana kadar ziyaretçilere açık kalacak.


LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni
Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor
Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu