Kumlucu'da 7 öğrenci daha hafız oldu


Yaşam 6.09.2020 14:29:00 0
Kumlucu

Kumluca, "Müftü Sadık Kavalcı Kuran Kursu"nda, yaklaşık 15 aylık Hafızlık Eğitimini tamamlayan 7 öğrenciye, Hafızlık belgeleri Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman tarafından verildi.
 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitici İlyas Böcü himayelerinde, hafızlık eğitimini tamamlayan Recep Başaran, Hasan Dalmaz,  Ö. Faruk Çelebi,  Muhammet Dağyurt ve Hasan Muhammet adlı gençler, eğitimlerini tamamlayarak hafızlık beratlarını Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman’ın elinden aldılar.

Hafızlık hakkını kazanan Ebu Bekir Şimşek ve Akif Arıtürk, şehir dışında olmaları nedeniyle, belge törenine katılamadı.

15 -16 yaş grubundan oluşan, hafızlık eğitimini tamamlayıp Hafızlık Belgelerini almaya hak kazanan gençlere, Hafızlık Beratını veren Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman; “Müftü Sadık Kavalcı Kuran Kursumuzda, hafızlık eğitimini tamamlayan 7 gencimizden 5’ine Hafızlık Beratını verdik. Hafızlık eğitimini tamamlayan gençler, aileleri ve eğitim veren hocaları çok zorlu bir süreçten geçtiler. Çocuklarımız zaman zaman zorlandılar. Ezberi tamamlamak için, aç susuz ve uykusuz kaldıkları zamanlar oldu. Belki zorlandıkları zaman, gözyaşı döktüler. Sonunda bu zoru başardılar. Çocuklarımız, hafızlığa akil baliğ olmadan, masum günahsız bir yaşta başladılar. Kur'an-ı Kerim’i ezberlediler. Peygamberimizin, hafızlar ebedi âlemde 70 kişiye şefaat edecekler müjdesine nail oldular. Hafızlık yapmak, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek farzı kifaye’dir. Yani bir belde de hafız, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen bir kişi bile olmazsa, (Allah katında) bütün belde halkı sorumludur. Kişi veya kişilerin ezberlemesi ile bu yükümlülük, diğerlerinin üzerinden kalkar. Bu yüzden gençlerimizin hafızlığı, çok büyük önem arz etmektedir. Hafızlık eğitimini tamamlayan gençlerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Müftülüğümüze bağlı, "Müftü Sadık Kavalcı Kuran Kursu"muzda, hafızlık çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Hafız babaları adına konuşan İskender Dalmaz ise; “Çok zorlu bir süreç yaşadık. Oğlum Hasan Dalmaz, hafızlığa başladığında çok küçüktü. Eve gelince kursa, kursa gidince eve gelmek istemezdi. Bulunduğu ortama alışırdı. Koparmak zor olurdu. Zoru başardı, aklı başında delikanlı oldu. Hafız oldu. Gururluyuz, mutluyuz. Müftümüzden ve hocalarımızdan Allah Razı Olsun” dedi.
Hafızlık eğitimi alan gençler, İmam Hatip Lisesi eğitimlerine devam edecekler.

Eski ismi Şirlengic Erkek Kur'an Kursu olan ve 20 yıl sonra, Kumluca'da ilk hafızlarını çıkartan 'Müftü Sadık Kavalcı Kur'an Kursu'nda Hafızlığını tamamlayacak olan diğer ogrencilerle, her sene en az 5 ögrenci belge alacak şekilde sistem planlamasi yapılıyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

Davraz Kapalı Pazar Alanına 1.2 MW’lik GES Başkan Başdeğirmen: “Güneşten gelen gelir geleceğimize yatırım oluyor”
Burdur Cumhuriyet meydanı’nda “1 şehir 3 proje” lansmanı yapıldı Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda dönüşüm başlıyor: “1 Şehir 3 Proje” ile Burdur’un kalbi, sosyal yaşamı canlandıran, ticareti güçlendiren ve otopark sorununa kalıcı çözüm sunan yeni projelerle yeniden şekilleniyor.
TİMBİR Üyelerine Müjde: Özel Anadolu Hastaneleri ile İndirim Protokolü İmzalandı Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), üyelerinin sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi adına Özel Anadolu Hastaneleri ile kapsamlı bir indirim protokolüne imza attı.
Zabun’dan Halıcı’ya Sert Yanıt: “Bu Aziz Millet Kervanı Ters Döndürmez” CHP’li Halıcı’nın basın toplantısında kullandığı ifadeler tartışma yaratırken, AK Parti Milletvekili Zabun’dan dikkat çeken bir yanıt geldi: “Bu aziz millet kervanı ters döndürmez.”
Kepez Belediyesi’nde mobil yemek uygulaması hayata geçti Kepez Belediyesi, uygun fiyatlı, sağlıklı ve kaliteli yemekleri herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayan ikinci Kent Lokantası ile Kepez’in dört bir yanına hizmet götürecek Mobil Kent Lokantasını hizmete açtı.