Kumlucu'da 7 öğrenci daha hafız oldu


Yaşam 6.09.2020 14:29:00 0
Kumlucu

Kumluca, "Müftü Sadık Kavalcı Kuran Kursu"nda, yaklaşık 15 aylık Hafızlık Eğitimini tamamlayan 7 öğrenciye, Hafızlık belgeleri Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman tarafından verildi.
 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitici İlyas Böcü himayelerinde, hafızlık eğitimini tamamlayan Recep Başaran, Hasan Dalmaz,  Ö. Faruk Çelebi,  Muhammet Dağyurt ve Hasan Muhammet adlı gençler, eğitimlerini tamamlayarak hafızlık beratlarını Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman’ın elinden aldılar.

Hafızlık hakkını kazanan Ebu Bekir Şimşek ve Akif Arıtürk, şehir dışında olmaları nedeniyle, belge törenine katılamadı.

15 -16 yaş grubundan oluşan, hafızlık eğitimini tamamlayıp Hafızlık Belgelerini almaya hak kazanan gençlere, Hafızlık Beratını veren Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman; “Müftü Sadık Kavalcı Kuran Kursumuzda, hafızlık eğitimini tamamlayan 7 gencimizden 5’ine Hafızlık Beratını verdik. Hafızlık eğitimini tamamlayan gençler, aileleri ve eğitim veren hocaları çok zorlu bir süreçten geçtiler. Çocuklarımız zaman zaman zorlandılar. Ezberi tamamlamak için, aç susuz ve uykusuz kaldıkları zamanlar oldu. Belki zorlandıkları zaman, gözyaşı döktüler. Sonunda bu zoru başardılar. Çocuklarımız, hafızlığa akil baliğ olmadan, masum günahsız bir yaşta başladılar. Kur'an-ı Kerim’i ezberlediler. Peygamberimizin, hafızlar ebedi âlemde 70 kişiye şefaat edecekler müjdesine nail oldular. Hafızlık yapmak, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek farzı kifaye’dir. Yani bir belde de hafız, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen bir kişi bile olmazsa, (Allah katında) bütün belde halkı sorumludur. Kişi veya kişilerin ezberlemesi ile bu yükümlülük, diğerlerinin üzerinden kalkar. Bu yüzden gençlerimizin hafızlığı, çok büyük önem arz etmektedir. Hafızlık eğitimini tamamlayan gençlerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Müftülüğümüze bağlı, "Müftü Sadık Kavalcı Kuran Kursu"muzda, hafızlık çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Hafız babaları adına konuşan İskender Dalmaz ise; “Çok zorlu bir süreç yaşadık. Oğlum Hasan Dalmaz, hafızlığa başladığında çok küçüktü. Eve gelince kursa, kursa gidince eve gelmek istemezdi. Bulunduğu ortama alışırdı. Koparmak zor olurdu. Zoru başardı, aklı başında delikanlı oldu. Hafız oldu. Gururluyuz, mutluyuz. Müftümüzden ve hocalarımızdan Allah Razı Olsun” dedi.
Hafızlık eğitimi alan gençler, İmam Hatip Lisesi eğitimlerine devam edecekler.

Eski ismi Şirlengic Erkek Kur'an Kursu olan ve 20 yıl sonra, Kumluca'da ilk hafızlarını çıkartan 'Müftü Sadık Kavalcı Kur'an Kursu'nda Hafızlığını tamamlayacak olan diğer ogrencilerle, her sene en az 5 ögrenci belge alacak şekilde sistem planlamasi yapılıyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü