KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE EĞİRDİR’DE UNUTULMAZ BİR GÜN


Yaşam 11.09.2022 19:20:00 0
KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE EĞİRDİR’DE UNUTULMAZ BİR GÜN

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve Eğirdir’in dün önemli misafirleri vardı. Isparta ve Barla’da faaliyetini sürdüren Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu öğrencileri Isparta’nın misafir odası ve turizm cenneti Eğirdir’i yakından tanıma fırsatı buldular. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün katılımı ile misafirler Eğirdir’in tarihi  ve doğal güzelliklerini tanıdılar. Diksiyon eğitimi, tekne gezisi, rüyapark ve akşam yemeği ile son bulan program sonrası öğrenciler ve vakıf yöneticileri başkan Veli GÖK’e teşekkür ettiler. 

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Barla Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Zeynep BATI Eğirdir  Belediyesi Basın Bürosuna yaptığı açıklamada ‘ Diyanet İşleri Başkanlığı Eğirdir Müftülüğüne bağlı Barla Kız Kursumuz  Mekke Eğitim Vakfı  bünyesinde Vakfımızın destekleri ile Eğitim vermektedir. Göl manzaralı ferah binaları ile sakin bir muhitte bulunan Barla Kursumuz 93 yatak kapasiteli olup 50 hafız öğrenci  ve 40 hafız hazırlık öğrencisi ile toplamda 90 öğrenci ile   eğitime devam etmektedir. Eğirdir Belediyesinin düzenlediği tarihi yerler tanıtımı, diksiyon eğitimi semineri  ,tekne gezisi ,Rüya park gezisi ve  akşam yemeği ikramı ile son bulan program için Belediye Başkanımız Veli Gök Beye ve emeği geçen tüm arkadaşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Hafız öğrencilerimizin  hatıralarında unutulmaz bir anı olacak bu gezi öğrencilerimizi ve kurs öğreticilerimizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Programın hassasiyetle intizamlı bir şekilde yürütülmesi, görevli arkadaşlar ve Sayın Başkanımız tarafından gösterilmiş olan nezaket dolu ilgi ve alaka için şükranlarımızı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.’ dedi. 

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar, eşarp ve açık hava görseli olabilir
           Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı  (Emekli Müftü) Halil İbrahim ERTUÇ ise yaptığı açıklamada ‘Vakıf olarak biz Barla kız Kur'an Kursu ile Isparta Mekke Kur'an kursu'nun iaşe ve ibate hizmetlerini yürütmekteyiz. Her iki kursumuz da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlıdır. Eğitimleri diyanet tarafından tayin edilen hocalar tarafından yürütülmektedir.

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
        Şu an itibari ile Barla Kız Kuran Kursun'da 100, Mekke Kur'an kursunda da 300 öğrenci eğitim görmektedir. Bu seneye kadar kurslarımızda binlerce gencimiz Kur'an eğitimini almış ve 1000'e yakın da hafız yetişmiştir.

Bir 8 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
        Her iki kursumuzun mezunları üç aylarda özelikle Ramazan ayında çeşitli cami ve mekanlarda mukabeleler okumaktadır. Erkek öğrencilerimiz ise Ramazan aylarında yüzlerce camide hatimle teravih kıldırmışlardır. Bu hizmetler İnşallah ilelebet devam edecektir.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, eşarp ve iç mekan görseli olabilir
        Kurslarımızda öğrencilerimiz her türlü teknik usullerden istifade etmekte olup teneffüs ve dinlenme saatlerinde çeşitli oyun aletleri ile vakitlerini geçirmektedirler kurs öğrencilerimiz Isparta yanında çeşitli iller ve 30'a yakın yabancı ülkeden oluşan öğrencilerimiz kurumumuz da  Diyanet İşleri Başkanlığın onayı ile eğitim görmektedirler.

Bir 8 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
       9 Eylül itibariyle Eğirdir Belediye başkanlığımızın tertip etmiş olduğu gezi vesilesiyle sayın Belediye Başkanımız Veli GÖK  ve personeline teşekkür eder saygı ve selamlarımı sunarım. Cenabı hak ebeden razı olsun. Bu vesile ile kurslarımıza öğrenci gönderen ve her türlü dua ve katkılarını eksik etmeyen bütün din kardeşlerime de saygı ve selamlarımı sunarım.’ İfadelerini kullandı. 

Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ise yaptığı açıklamada; ‘Eğirdir’e gelen tüm misafirlerimiz başımızın tacıdır. Kur’an Kursu öğrencilerimizi Eğirdir’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz, her zaman bekliyoruz. Programda emeği geçen tüm Kur’an Kursu yetkililerine, hocalarımıza teşekkür ediyorum.’ dedi. 

Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu
Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek