Kuraklık Verim Sigortasında son başvuru 3 Mart

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, 3 Martta sona erecek kuraklık verim sigortaları konusunda üreticileri başvurular konusunda bilgilendirdi.


Gündem 12.02.2021 14:00:00 0
Kuraklık Verim Sigortasında son başvuru 3 Mart

KIRŞEHİR (İGFA) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahini ziyaret etti. Kayseri Bölge Müdür Ömer Altuğ ile Uzman Alperen Numan Turanın hazır bulunduğu ziyarette, yaşanan iklim koşullarının altında tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde TARSİMin önemine dikkati çekildi.

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, son yıllarda dolu, don ve kuraklık gibi doğal afetler sıkça görüldüğünü ve bu afetlerden dolayı tarım alanlarının daha fazla etkilendiğini gözlemediklerini kaydetti. Üreticilerin bu afetlerden korunabilmesi ve bir yıllık emeklerinin heba olmaması için yüzde 67’ye kadar devlet destekli (TARSİM) Tarım Sigortası yaptırmalarının doğal afetlerle oluşabilecek ekonomik kayıplara karşı önemli olduğunu söyledi.

2021 yılında köy bazlı kuraklık verim sigortası, ayçiçeğinde kuş zararı ve üzümde sıcak hava zararı kapsama alındığını hatırlatan Müdür Şahin, bunlara ilave olarak yaban domuzu teminatının da dolu paketine eklendiğini kaydetti. Kuraklık verim sigortası başvuruları 3 Mart 2021 tarihinde biteceğini duyuran Müdür Şahin, 2021 yılı itibariyle poliçe yaptıran üreticilere; DİTAP’ a üye olmaları halinde çeşitli oranlarda indirimler uygulandığını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu