Kurban pazarında keçiye talep arttı


Gündem 24.07.2020 15:29:00 0
Kurban pazarında keçiye talep arttı

Kurban Bayramı dolayısıyla yüksek rakımlı yaylalarda uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla Küçükçekmece Kurban Satış ve Kesim Merkezinde yerlerini aldı. Bütçeye uygunluğu nedeniyle küçükbaş hayvanlara ilgi artarken en çok talebi gören kurbanlık ise keçi oldu.

“Son zamanlarda keçi etine talep çoğaldı”

Çocukluğundan beri hayvancılık işi ile uğraştığını ve keçilerini Kırşehir’den getirdiğini söyleyen İbrahim Hazar, “Doğal ortamda yetişen yemek konusunda seçici olan bir hayvandır keçi. Son zamanlarda keçi etine talep çoğaldı. Doğal ortamda beslenir. Otun kendisini yer, ortasını yemez. Suyunda en temizini içer. Eti de çok lezzetlidir. Keçi eti kolesterole iyi gelir. Ben şahsen her zaman keçi alır, keçi keserim. Keçi diğer küçükbaşlara göre fiyat yönünden yüksek. Diğer küçükbaşlarla arasında aşağı yukarı bin TL gibi bir miktar oynama oluyor. Eskiden kurban yerlerine keçi götürmek sıkıntılıydı. Satılamıyordu fakat şimdi talep çoğaldı. Talep çoğaldığı için biz de artık getirmeye başladık. Bu hayvanı bir bıraksak pazarda hepimizin peşinden koşar” dedi.

“Kurban pazarının maskotu keçidir”

Keçinin eti ve sütünün çok faydalı olduğunu söyleyen Küçükçekmece Kurban Satış ve Kesim Merkezi sahibi Gürsel İlgöz, “Pazarda 135 çadırımız var. Bir satıcının 4 çadırı var. Kurban pazarının maskotu da keçidir. Kurban pazarlarına keçiler çok fazla gelmez. Ama Küçükçekmece’de yer parasında yüzde 50 indirim yaparak keçi etinin sağlığını anlatarak kurban edilebileceğini göstermek istedik. Keçinin sütü, eti çok kıymetlidir. Kurban olarak kesilebilir. Keçiler şu an pazarın göz bebeği. Büyükbaşlarda hisse çok olup çoğu kişi almakta zorlandığı için küçükbaş hayvanı daha makul bir fiyata alıp dini görevini yerine getirmiş olur. Seneye burada 10 keçi çadırı kurmak istiyoruz. Bugün markete gittiğiniz zaman keçi sütü diğerlerine göre çok daha pahalı olduğunu görürüz. Pahalı olmasının sebebi de yemlenme şeklidir. Keçi sürünün hem maskotu hem de öncüsüdür” şeklinde konuştu.

Antalya’da Girişimci Kadınlara Güçlü Destek AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Halkbank katkılarıyla Antalya’da düzenlenen “Yükselen Kadınlar: Kendi İşim, Benim İzim” projesi kapsamında gerçekleştirilen programa, milletvekilleri Mu
Ülkü Ocakları Kaş, Regaip Kandili’nde birlik mesajı verdi Regaip Kandili vesilesiyle Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an Tilaveti ve yemek programı, ülkücülerin yoğun katılımıyla birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirildi.
Küçük Ayaklar, Büyük Umutlar Küçük Ayaklar, Büyük Umutlar: Üniversitelilerden Köy Okullarına Tiyatro Sürprizi
Sedir için seferberlik: 42 hektar alanda ekim Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmayla Toros sedirlerinin geleceği için Tarsus’ta 42 hektarlık alanda yaklaşık 15 ton karpelli sedir tohumu toprakla buluşturuldu; hem doğa korunuyor hem orman köylüsüne ek gelir sağl
Sağlık Bakanlığı yetkilisinden BAMKOM’a ziyaret Sağlık Bakanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken’in BAMKOM ziyaretiyle, Isparta’da yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmaları değerlendirilerek çok paydaşlı ve sürdürülebilir y