Kurduğu kütüphaneyi "çocuklar üşümesin" diye her gün ısıtıyor

Burdur'da köy meydanında kullanılmayan depoyu kendi imkanlarıyla kütüphaneye çeviren Emin Akay, sobayla ısıttığı kütüphaneye her yaştan gelen kitapseverler ile mutlu oluyor.


Yaşam 1.01.2020 13:25:00 0
Kurduğu kütüphaneyi

Yaklaşık 1300 kitabın bulunduğu kütüphanenin penceresinde sabah çocukların gelmesini bekleyen Akay, her yaş grubundan misafirlerini güler yüzle kapıda karşılıyor.

Kütüphaneyi civar köylerde ve mahallelerde yaşayanlar da kullanabiliyor. Bilgisayarın da olduğu kütüphaneyi en çok ödevi olan, sınava hazırlanan ve sakin bir yerde kitap okumak isteyen çocuklar tercih ediyor.

Kitap okumadan uyuyamıyor

Köyün "kitap kurdu Emin dedesi" Akay, bir öğretmen arkadaşının desteğiyle okuma alışkanlığı kazandıktan sonra ömrünü kitaplarla iç içe geçirmeye başladığını söyledi.

Yalnızlığını kitaplarla unuttuğunu aktaran Akay, okuduğu iki yüze yakın kitabın hepsini yazarları ve isimleriyle not ettiğini dile getirdi.

Kütüphanenin giderlerini yengesiyle karşıladıklarını anlatan Akay, şöyle konuştu:

"Amacım gençlere, çocuklara, insanlığa faydalı olmak. Gençler kahve köşelerinde gezmesin. Ellerinden içki şişesini, kumar kağıdını alıp kitap vermek istedim. Buranın odununu, kömürünü Allah rızası için biz karşılıyoruz. Kimseden bir kuruş beklentimiz yok. Kaymakamlığımız kömür yardımı teklifinde bulundu, başka ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için kabul etmedik. Kitap okumak başlı başına zevk, okumadan uyuyamıyorum. Rahatsız da olsam muhakkak birkaç sayfa okuyorum. Okumanın yaşı yok. Burası benim değil, herkesin yeri."

Amacı insanlığa faydalı olmak

Akay, çocukları ve gençleri çok sevdiğini belirterek, "İşte geldik, gidiyoruz. Bu dünya yalancı dünya, insanlara ne kadar faydalı olursak onu götüreceğiz. Köylüden destek veren de oldu, karşı çıkan da oldu. Kimseden bir kuruş yardım beklemiyorum ancak kitap hariç. Kitap yardımı kabul ediyoruz." dedi.

Köylü kendisini şanslı hissediyor

Kağılcık köyü Muhtarı Yakup Salman, köylerinde kütüphane olmasından dolayı kendilerini şanslı htiklerini söyledi.

Hayırsever Emin Akay'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Salman, "Kütüphane, eğitim öğretim, geleceğimiz olan çocuklarımızın kendini yetiştirmesi demek. Emin Akay gibi bir kişinin köyümüzde olması büyük avantaj." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Hümeyra Çeliker de Emin dedelerini ve kütüphaneyi çok sevdiklerini ifade ederek, "Bu kütüphaneden herkes faydalanıyor. Burada bir kütüphane olması bizim için çok büyük şans. Ödevlerimizi yapıyoruz, arkadaşlarımızla buradan en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Feslikan yaylası beyaza büründü Kar yağışıyla beyaza bürünen Feslikan Yaylası’nda kışın sessizliği ve Toroslar’ın asaleti kartpostallık manzaralar oluşturdu.
BAŞDEĞİRMEN’DEN TARAFTARA SAĞDUYU ÇAĞRISI Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isbaş Isparta 32 Spor’un Arnavutköy yenilgisi sonrası yönetime yönelik tepkilere sağduyu çağrısı yaparak, “Bu takım hepimizin, yeni bir ekip çıkana kadar yönetime saygı göstermeliyiz” de
SDÜ Öğrencilerinden “Birlikte Kültür Yolunda” Projesi SDÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin hayata geçirdiği “Birlikte Kültür Yolunda” projesiyle, engelsiz gezi anlayışı çerçevesinde öğrenciler ve dezavantajlı bireyler bir araya gelerek sosyal uyuma güçlü bir mesaj verdi.
Eğirdir öğrenci yurdu’nda sona yaklaşıldı Isparta Eğirdir’de yapımı süren 578 yatak kapasiteli Öğrenci Yurdu’nun yüzde 96’sı tamamlandı. İncelemelerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, modern yurdun en kısa sürede öğrencilerin hizmetine sunulacağını beli
Isparta’da gıdada 16 milyon liralık ceza Isparta’da Gıda Denetimleri Hız Kesmedi: 2025’te 9 Bin 74 Denetim, 16 Milyon Lira Ceza