KURTULUŞ BARAJI İLE MİLLİ EKONOMİYE 4 MİLYONLUK DEV KATKI


Gündem 22.07.2020 23:39:00 0
KURTULUŞ BARAJI İLE MİLLİ EKONOMİYE 4 MİLYONLUK DEV KATKI
KURTULUŞ BARAJI İLE MİLLİ EKONOMİYE 4 MİLYONLUK DEV KATKI 
AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Ağlasun ilçesine bağlı Mamak Köyünde kurulan Kurtuluş Göleti Barajı ile 2 bin 640 dekar arazinin sulanacağını ve milli ekonomiye yıllık 4 milyon TL’lik katkı sağlanacağını belirttiler. 
AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, DSİ yatırımlarının devam ettiğini belirterek, Ağlasun ilçesi Kurtuluş Göleti çalışmaları ile ilgili bilgi verdiler. 
“MODERN SULAMA İLE ÜRETİMDE VERİM ARTIŞI SAĞLANIYOR”
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğü yatırımlarının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz tarafından ilimize yapılan yatırımlarla susuz toprakları su ile buluşturmaya, içme ve kullanma suyu yatırımları ile içme suyu teminine, dere ıslah çalışmalarıyla da taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yapmış olduğu Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. İlimiz ve ilçelerimizde son dönemde yapılan yatırımların artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır” değerlendirmesinde bulundular.
“2 BİN 640 DEKAR ARAZİNİN SULANMASI SAĞLANACAK” 
Ağlasun ilçesine kazandırılan en önemli yatırımlardan biri olan Kurtuluş Göleti Barajının tamamlanması ile 2 bin 640 dekar arazinin modern sulamaya geçeceğini ve modern sulama ile milli ekonomiye yıllık 4 milyon TL gelir artışı sağlanacağını dile getiren Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Mamak Kurtuluş barajı tamamlandığında 1,36 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacaktır.  Ağlasun Mamak Kurtuluş Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarımla birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 4 milyon TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir” dediler. 
GÖVDE İMALATLARI TAMAMLANIYOR
Kurtuluş Barajının gövde dolgusunun tamamlanmasına son 5 metre kaldığını belirten Milletvekili Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, inşaatla ilgili detayları şöyle aktardı: “Mamak Kurtuluş Barajının tamamlanması ile 2 bin 640 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Kurtuluş Baraj inşaatında gövde altı sıyırma kazısı, gölet ulaşım yolları, kondüvi ve enjeksiyon imalatları, Derivasyon kanalı kazısı ve Derivasyon hattı tamamlanmıştır. İş kapsamında Gövde imalatları devam etmektedir. Gövde dolgusunun tamamlanmasına son 5 metre kalmıştır. 2020 yılı içerisinde gövde imalatları tamamlanması hedeflenmektedir.” şeklinde açıklamada bulundular.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü