Kuşadası Caferlide özgün mimari korunacak

Aydına bağlı Kuşadası ilçesinde Belediye Meclisince, Caferli Mahallesinin özgün mimari yapısını korumak için alınan karar sevinçle karşılandı. Caferlide özgün mimari yapılar geleneksel dokuya uygun şekilde korunacak.


Gündem 5.02.2021 12:30:00 0
Kuşadası Caferlide özgün mimari korunacak

Arif KUNUR (AYDIN LIFE)

Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden Kuşadasında bulunan Caferli Mahallesinde Kuşadası Belediye Meclisinde alınan karar memnuniyetle karşılandı.  Caferlinin özgün mimari yapısını koruyan meclis kararına göre, mahalle sınırlarında yapılacak tüm yeni yapılarda devam eden tadilat projelerinde ve iskan raporu henüz alınmamış inşaatlarda geleneksel dokuya uygun malzeme seçimi yapılarak yöresel mimari karakteri de korunacak. Söz konusu kararla, bölgede inşa edilen betonarme yapılar bundan böyle üzeri doğal taş kaplamalı ve kiremit çatılı olacak.

Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazlı Deniz Kuruoğlu, Kuşadası Belediyesinin Caferli için gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.   2015 yılından bu yana Caferlide çevrenin korunması ve ekolojik tarım yapılarak kadınların ilçe ekonomisine katkıda bulunması için faaliyet gösterdiklerini anımsatan Başkan Kuruoğlu, "Caferli, Kuşadasında sahip olduğu doğal güzelliği nedeniyle dikkatleri üzerine çeken bir yer. Bu karar, Caferlinin doğal yapısı bozulmadan gelişmesini sağlayacak" dedi.

Caferli Mahallesinde yaklaşık 35 yıldır çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 61 yaşındaki Korkut İşbilen ise, köylerinde betonarme yapıların çoğalarak doğal yapıyı bozmasını istemediklerini belirterek, alınan karardan ötürü Kuşadası Belediyesine teşekkür etti  


Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler
Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi
UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor
Köylerde bisiklet dönemi Köylerde bisiklet dönemi
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat! Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!