Gündem

Gündem Haberleri

Kuşadası sanatla güzel

Kuşadasında bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu töreni açılışında konuşan Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nı kültür ve sanatla anılan modern bir turizm kenti haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Gündem 2.10.2021 11:30:00 0
Kuşadası sanatla güzel

Bülent ESER/DİDİMA HABER
Kuşadası Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV), Mehmet Nuri Göçen KültürEğitim ve Sanat Vakfı ve Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyuma, Türkiye, İran, Gürcistan, Estonya ve Rusya’dan 10 heykeltıraş katıldı.

Kuştur Mevkii’nde bulunan Eski Deve Güreşi Arenası’nda yapılan 2 Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'nda konuşan küratör Hakan Şengönül “Bu yıl düzenlemiş olduğumuz sempozyumun teması yaşam hakkı. Heykeltraşlarımız Marmara Adası’ndan gelen mermer blokları yontarak Kuşadası açık hava heykel müzesi oluşumuna katkı sağlayacaklar. Bir kente sanat eseri kazandırmak için bir araya gelen, sanata ve sanatçıya önem veren Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’e, KUSAV Başkanı Levent Köylü’ye ve Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı yöneticilerine çok teşekkür ederim” dedi.

Açılışta konuşan Başkan Günel,  “Her canlının yaşam hakkı vardır. Öncelikle bu hakkı tüm insanlık ve sokaktaki can dostlarımız için savunuyor ve organizasyonu tüm canlılara adıyoruz. Bu yıl Türkiye’nin ve dünyanın dört bir
yanından gelen 10 heykeltraş arkadaşımız kentimize çok önemli eserler bırakacaklar. İnanıyorum ki 2 Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu da ilki gibi çok başarılı geçecek. Kuşadası’nı kültür ve sanatla anılan modern bir turizm kenti haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu sempozyumu birlikte düzenlediğimiz KUSAV Başkanı Levent Köylü ve Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova’ya çok teşekkür ederim”” diye konuştu.  

Bu yıl "Yaşam Hakkı" konusu altında yapılan ve 30 Ekim'e kadar sürecek olan sempozuma Türkiye’den Çağdaş Erçelik, Hanife Yüksel, Kemal Özkan Arslan, Burak Çizer, Hakan Şengönül ve Vasilisa Chugunova, İran’dan Bahman Chegeni, Gürcistan’dan Ivan Guldedava, Estonya’dan Kirill Grekov, Rusya’dan ise Mikail Sobolev katıldı. 25 Ekim tarihinde çocuklar için kil atölyesi düzenlenecek. Sanatseverler her gün 09.30- 18 saatleri arasında sanatçıların çalışmalarını canlı olarak izleyebilecek. Çalışmaları izlemek isteyenler için her salı günü saat 14.00’de Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden  sempozyum alanına ücretsiz servis kalkacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor