La Palmadaki lav yağmuru turistik ziyarete dönüştü


Gündem 5.11.2021 19:30:00 0
La Palmadaki lav yağmuru turistik ziyarete dönüştü

İspanyaya bağlı Kanarya Adalarından La Palmada 19 Eylülde patlayan Cumbre Vieja Yanardağı halen lav püskürtmeye devam ediyor. Bazı turistler adada patlamadan zarar görenlerde destek olmak için bazıları ise lav yağmurunu görebilmek için adaya akın etti.

      

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'ndan La Palma'da Reuters'a konuşan turist Olga Reinoso, "Pasif bir şekilde buraya eşsiz olan volkanı ziyaret etmek için geldik ama aynı zamanda da otellerde, restoranlarda para harcayarak katkıda bulunuyoruz" dedi.

Bir aydan uzun süredir volkandan püsküren lavlarla mücadele eden bölgede yetkililer yanardağdan püskürerek denize ulaşan lavların La Palma adasını genişlettiğini belirtirken, Cumbre Vieja yakınlarındaki yollara erişim hafta sonu turist akınına karşı önlem olarak i kısıtlandı. Turistlerin volkana güvenli bir mesafeden ulaşabilmesi için ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor