LASTİKLERDEN ÇIKAN CİSİMLERİ DÜKKANINDA SERGİLİYOR

Burdur’da oto lastik tamirciliği yapan Necati Çılgın (50) tamirini yaptığı lastiklerden çıkan çivi, vida, tel gibi cisimleri dükkanındaki panoda sergiliyor.


Gündem 25.09.2022 13:56:00 0
LASTİKLERDEN ÇIKAN CİSİMLERİ DÜKKANINDA SERGİLİYOR

Burdur’da oto lastik tamirciliği yapan Necati Çılgın (50) tamirini yaptığı lastiklerden çıkan çivi, vida, tel gibi cisimleri dükkanındaki panoda sergiliyor.

Burdur merkez Aydınlıkevler Mahallesi Mahrukatçılar Sitesi’nde oto lastik tamirciliği yapan Necati Çılgın iş yerine tamir için gelen lastiklerden çıkan çivi, vida, tel, demir parçası, balata parçası gibi cisimleri yaklaşık 5 yıldır dükkanındaki panoda sergiliyor.

İlkokuldan mezun olduktan sonra oto lastik tamiri iş yerinde çalışmaya başladığını söyleyen Çılgın; “İlkokuldan mezun olduktan sonra bir oto lastik tamircisinin yanında çalışmaya başladım, son 20 yıldır bu dükkânda mesleğimi sürdürüyorum. Yaklaşık 5 yıl önce lastiklere batan cisimleri koleksiyon gibi kartona yapıştırayım diye aklıma geldi. Lastiklerden çıkan cisimleri iş yerimin duvarındaki kartonpiyer malzemenin üzerine teker teker yapıştırdım. Çok ilginç cisimler var. Balya makinası sayma ipi demiri, gırgır makarası, balata, somun gibi cisimler var. Genellikle en fazla akıllı cıvata ve çivi çıkıyor lastiklerden” dedi.

“Gelen giden müşterilerimiz meraklı gözlerle izliyorlar ‘hepsi lastiklerden mi çıktı’ diye soruyorlar” diyen Çılgın, “Bu cisimleri görenler çıkan cisimlere araç sahiplerinin isimlerini de yazmamı söylediler ama o biraz zor. Bunlar gerçekten lastikten mi çıktı diye soruyorlar evet diyorum ama bazıları inanmıyor. Bu panonun 5 yıllık mazisi var. Yaklaşık 2 bin 500 civarında cisim vardır bu panoda. Anahtar var, tornavida var, bıçak var.” diye konuştu.         

Çılgın, lastiklerden çıkan cisimleri gören şoförlerin bazen kendilerinin de inanamadığını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı