Gündem

Gündem Haberleri

Liseli gencin DEVA arayışı


Gündem 28.06.2021 14:00:00 0
Liseli gencin DEVA arayışı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

BALIKESİR (İGFA) - “Bu ülkede yaşamak stresli, bize güzel bir gelecek vaat edin” diyen 17 yaşındaki bir lise öğrencisi şu sözlerle isyan etti: “Biz bu AK Parti’den bıktık sayın başkanım. Bir gün sınavı, bir gün sistemi değiştiriyorlar. Benim annem, babam emekçi insanlar. Babam boya işi yapıyor, beni okutmaya çalışıyor. Babamın emeklerinin çöpe gitmemesini istiyorum.”

Ali Babacan, bu sözlerin üzerine şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkenin düzelmesinin yolu yönetenlerin dürüst ve ehil olmasından geçiyor. Fırsat eşitliği ve hak edenin hak ettiğini alması gerekiyor.”

Genç öğrencinin Babacan’dan bir ricası daha vardı.  Mardinli olduğunu söyleyen genç, siyasetçilerin dil değiştirmesine ilişkin tepkisini Babacan’la şöyle paylaştı: “Ben Mardin Kızıltepeliyim. Bütün siyasetçilere söylüyorum: Diyarbakır’da ‘Slav û rêz’ dersiniz ama sonra “Kürt dili pedagojik değil, eğitimine karşıyız” dersiniz. Lütfen Kürt halkına bakarken tek görüşten bakın. İyi bakıyorsanız iyi bakın.”

Bunun üzerine lise öğrencisinden DEVA Partisi Mardin İl Teşkilatının çalışmalarını da incelemesini isteyen Babacan, “Ayvalık teşkilatımızda da buradaki demografinin aynısı var.” dedi.

’Gençler umudunu yitirdiği için DEVA’yı kurduk’

Gencin “Gittiğiniz yolu çok beğeniyorum” demesi üzerine Babacan şunları söyledi:“Bizde yüzde 20 gençlik kotası var. 30 yaş altı gençler her yönetim kademesinde temsil ediliyor. Sizler için çalışıyoruz. Ülkemiz kötü duruma düştüğü için, gençler umudunu yitirdiği için biz DEVA Partisi’ni kurduk.”


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor