Gündem

Gündem Haberleri

Lüleburgaz Kent Ormanı açıldı


Gündem 5.07.2021 12:30:00 0
Lüleburgaz Kent Ormanı açıldı

Kırklareline bağlı Lüleburgaz Belediyesi’nin kente kazandırdığı Lüleburgaz Kent Ormanı’nın ilk etabı olan piknik ve mesire alanı açıldı. İlk günden yüzlerce vatandaşın faydalandığı Kent Ormanı vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi.

KIRKLARELİ (İGFA) - Kırklarelinin Lüleburgaz halkının uzun yıllardır hayalini kurduğu kent ormanı hayali gerçek oldu. Lüleburgaz Belediyesi’nin girişimleri sonucunda geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 20 yıllığına kiralanan eski Hava Radar Mevzi Komutanlığı Arazisi, kente Lüleburgaz Kent Ormanı olarak kazandırıldı. 4 Temmuz Pazar günü ilk etabı olan piknik ve mesire alanının kapılarını açan Lüleburgaz Kent Ormanı, vatandaşa hizmet vermeye başladı. 

Doğanın içinde oksijen deposu

Lüleburgaz’ın hemen yanı başında kente yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan Lüleburgaz Kent Ormanı’na ilk gün yüzlerce kişi geldi. Mangal malzemelerini, yiyeceğini ve içeceğini alan vatandaşlar, doğanın içinde tertemiz havanın içinde piknik yapmanın keyfine vardı. 

“Hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Lüleburgaz Kent Ormanı’nda tek tek vatandaşlarla buluşan ve onlara ilerleyen etaplarda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, bir hayali daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Gerenli, “Hayallerin hayat bulduğu Lüleburgazda bir hayalimizi daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kent ormanımızın ilk etabı olan piknik ve mesire alanını bugün halkımızın hizmetine açtık.  5 yıllık plan ve program dahilinde kent ormanımızı el birliğiyle bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz” diye konuştu. 


BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak
Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı
Dünyanın çocukları İstanbul'da Dünyanın çocukları İstanbul'da