MAKÜ'DE İĞRENÇ TACİZ: REKTÖRLÜK HAREKETE GEÇTİ


Gündem 6.10.2019 11:50:00 0
MAKÜ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin kız öğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları üzerine MAKÜ Rektörlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada olayla ilgili disiplin soruşturması açıldığı, bahsi geçen öğretim görevlisinin 'kamu görevinden çıkarılma' cezası verilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) bildirildiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

PAYLAŞIMLAR KISA SÜREDE YAYILDI

Burdur MAKÜ'de görevli öğretim üyesinin, kız öğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları gündeme geldi. Öğrenci olduğunu söyleyen bir kadın kullanıcının Twitter'daki hesabından "Arkadaşlar bir konudan bahsedeceğim. Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinden 2 kişi, ben de dahil çoğu kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişiminde bulunmuştur" ifadelerinin yer aldığı paylaşımlar kısa sürede yayıldı.

MAKÜ REKTÖRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

İddialarla ilgili MAKÜ Rektörlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Son günlerde bazı yayın organları ve sosyal medyada çıkan üniversitemizde meydana geldiği iddia edilen olaylar ile ilgili haberler üzerine, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur. Rektörlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, 5 Mart 2019 tarihinde ivedi olarak disiplin soruşturması açılmış olup, bahse konu iddiaların niteliği ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği soruşturma hassasiyetle tamamlanmıştır. Akabinde, disiplin soruşturması sonucunda hakkında soruşturma yapılan kişinin 'kamu görevinden çıkarılma' cezası ile tecziyesi teklif edilmiş, durum gereği için, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) bildirilmiştir. Sürecin en kısa zamanda tamamlanması beklenmektedir. Ayrıca disiplin soruşturması başlar başlamaz, sonucu beklenmeksizin 12 Mart 2019 tarihinde durumun hassasiyeti dikkate alınarak, konu ivedilikle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmiş ve konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, adli soruşturma süreci devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

Kaynak: DHA
Antalya’da sanat ve teknolojinin dev buluşması Antalya Gökkuşağı Koleji ile İstanbul Gelişim Üniversitesi, Ruin Adalia’nın tarihi atmosferinde düzenlenen “Kültür, Sanat ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu”nda dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliği odağına alan dev bir organizasyona imza attı. Üreten nesil
Isparta belediyesinin mülkünü harabeye çevirdiler Isparta Belediyesi’nin Emre Mahallesi Öküzbattı Mesireliği’nde bulunan restoran ve kafesinde, 5 yıldır süregelen kiracı krizi şoke eden bir sonla noktalandı.
Salda’da yüzler güldü: Su seviyesi artıyor Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Salda Gölü’nde su seviyesi son bir ayda 14 santimetre yükseldi. Yağışların etkisiyle gerçekleşen bu artış, kuraklık tehdidi altındaki göle tam 6 milyon ton can suyu oldu.
Meteoroloji’den çığ ve don uyarısı Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları hafta sonu itibarıyla batı kesimlerde artışa geçerken, doğu bölgelerinde soğuk hava etkisini sürdürecek.
TÜBİTAK destekli projeyle keçi kanında sülük yetiştiriciliğinde zirve ISUBÜ’nün TÜBİTAK destekli araştırmasında, tıbbi sülük yetiştiriciliğinde doğal keçi kanının diğer kan türlerine göre en yüksek büyümeyi sağladığı bilimsel olarak kanıtlandı. Bulgular, Teke Yöresi için stratejik ve ekonomik...