MAKÜ GEÇİCİ KÖPEK KONAKLAMA OTELİ YAPILDI


Yaşam 8.01.2020 23:02:00 0
MAKÜ GEÇİCİ KÖPEK KONAKLAMA OTELİ YAPILDI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ Geçici Köpek Konaklama Oteli’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İstiklal Yerleşkesi içerisinde bulunan konaklama oteli ziyaretinde Rektör Korkmaz’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ve öğretim görevlileri eşlik etti.

Soğuk kış günlerinde köpekler için geçici konaklama otelinin yapıldığını belirten Rektör Korkmaz, hayvan sağlığının da önemine değinerek “Üniversitemizin doğal alanı oldukça geniş olduğu için, bölgede çok sayıda köpek bulunuyor. Öğrencilerimizin ilgisi ve sevgisi, onları beslemek ve bakmak istediklerinden dolayı özellikle yavru köpekleri bu soğuk kış günlerinde başı boş bırakmamak ve bakımlarını yakından takip etmek amacıyla Geçici Köpek Konaklama Oteli’ni kurduk. Burada aynı anda 50-60 köpeği rahatlıkla barındırabiliyoruz. Konaklama oteli sayesinde onların soğuk günlerde hastalıktan ölmemeleri için bakımları yapılırken aynı zamanda gerekli olan aşıları ve tedavileri de yapılıyor. Özellikle MAKÜ Gönüllü Ol Topluluğumuz burada ‘MAKÜ Pati Projesi’ adıyla bir proje başlattılar ve yerleşkemizdeki tüm öğrenciler de birlikte onların bakımlarıyla yakından ilgileniyorlar. Onlar buranın bakımı, temizliği, yiyeceklerin belirlenmesi gibi konularla ilgilenirken Veteriner Fakültemiz ve Hayvan Hastanemizde onların aşı ve tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Yavrularımızın her türlü bakımı yapıldıktan sonra ya sahiplenmelerini sağlayacağız ya da doğal ortamlarına bırakacağız. Bizler idari organizasyonda yer alıyoruz ama asıl görevi öğrencilerimiz yapıyor ve bundan çok mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

MAKÜ Gönüllü Ol Topluluğu ‘MAKÜ Pati Projesi’ Sorumlusu Ayşe Arı da öğrencilerin yavru köpeklere olan ilgisine değinerek, onların hem barınma hem de sevgi ihtiyaçlarının otel sayesinde karşılanıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek ‘Bu imkanı sunan rektörümüze çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı
Atama kararları Resmi Gazete'de Atama kararları Resmi Gazete'de