MAKÜ, İŞLETMEDE EĞİTİM VE İŞ YERİ UYGULAMASI DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Aralarında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin de yer aldığı 7 üniversiteden Rektör, Rektör Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörleri (MEYOK) 3+1 Eğitim Modeli çerçevesinde uygulanan “İşletmede Mesleki Eğitim ve İşyeri Uygulaması”nı görüşm


Eğitim 18.11.2022 23:46:00 0
MAKÜ, İŞLETMEDE EĞİTİM VE İŞ YERİ UYGULAMASI DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

İşletmede Mesleki Eğitim ve İşyeri Uygulaması ile ilgili çalışma ve değerlendirme toplantısı Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Kabul katıldı.

Toplantıda öğrencilerin eğitimleri süresince mesleki alanlarıyla ilgili kazandıkları teorik bilgilerini “İşletmede Mesleki Eğitim” dersi adı altında iş yerlerinde uzman kişilerin rehberliğinde yapacakları uygulamalı eğitimle bütünleştirmeleri üzerinde duruldu.

Ayrıca toplantıda öğrencilerin istihdama yönelik olarak nitelikli yetişmeleri için gerekli olan uygulama becerilerini geliştirmelerinin amaçlandığı, öğrencilerin eğitim hayatında iş hayatıyla tanışma ve iş bulma fırsatı bulacak olmaları ve 4 aylık iş tecrübesine sahip olarak mezun olabilecekleri konularına değinildi.


Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
TÜBİTAK’ın özel çağrısına DEÜ damgası TÜBİTAK’ın özel çağrısına DEÜ damgası
Kubilay ve Ömeroğlu muhtarları ağırladı Kubilay ve Ömeroğlu muhtarları ağırladı
İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor