MAKÜSPOR BURDUR'UN ŞEHİR TAKIMIMI OLUYOR?

Burdur'u futbol'da TFF bölgesel amatör lig'de (BAL) temsil eden Burdur MAKÜSPOR, yeni sezonun ilk haftasında deplasmanlarda gösterdiği başarıyla adından söz ettirmeye başladı.


Spor 11.10.2022 00:46:00 0
MAKÜSPOR BURDUR

Bir şehrin futbol takımı o şehrin tüm özelliklerini yansıtır. Şehrin tamamını temsil eder, karekterini, kişiliğini, dokusunu ve heyecanını yansıtır. Bal liginde mücadele eden Burdur Maküspor, futbol alanında şehirle bütünleştiğini görüyoruz. Yıllardır Burdur genelini spor'da temsil eden bir futbol takımı il düzeyinde olmadı diyebiliriz. ilçelerde Bucak Oğuzhanspor ve Gölhisarspor ile varlığını göstermeye çalışsada bu tam olarak il geneline yansımadı. Bal liginden çıkmayan bu iki takım Burdur'un tamamını temsil edemedi.

Ama MAKÜSPOR Burdur'un bu hasretini gidermek üzere kolları sıvadığını coşkusu ve heyacanıyla başarıya doğru yürüdüğünü görüyoruz. Son haftada oynayan Maküspor ile Çatalhüyük Çumra karşılaşması sahaya yansıyan Burdur coşkusu sahayı dolduran yaklaşık 40 bin Burdur'lu bu takımı benimseyişini net şekilde ortaya koydu. Maküspor karşılaşmada rakibini 2-1 mağlup ederek kente büyük sevinç yaşattı. Burdur Gazi Atatürk stadında yaşanan coşku maç bitiminde kentin tamamına yansıdı. Siyasetiçisi, stk'cısı, iş dünyası, bürokratı, işçisi, öğrencisi a'den z'ye tüm Burdur'u sevince boğdu. 

Artık Burdur'u Türkiye futbol arenasında temsil eden bir takımı var diyebiliriz. Artık Burdur'un şehir takımı olarak MAKÜSPOR var.

Akdeniz Habercisi Genel Yayın Yönetmeni

Samet Memiş


Uludağ Enerji Hatay’ı unutmadı! Uludağ Enerji Hatay’ı unutmadı!
Kocaeli'de ilkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği Kocaeli'de ilkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği
Fatma teyzenin imdadına Zabıta yetişti Fatma teyzenin imdadına Zabıta yetişti
Güzelbahçe'de Karadeniz rüzgarı Güzelbahçe'de Karadeniz rüzgarı
Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor