Malatya Büyükşehirden fidan üretim merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı, 300 dönümlük alan üzerinde bitki üretim merkezi oluşturdu.


Gündem 25.04.2021 11:30:00 0
Malatya Büyükşehirden fidan üretim merkezi

MALATYA (İGFA) - Fidan Üretim Merkezinde yapılan çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tesiste üretimi yapılan bitkiler ve tesisin çalışması hakkında bilgiler aldı.

Fidan Üretim Merkezi faaliyetleri hakkında bilgiler veren Park Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu, “Ürettiğimiz bitkileri sahamızda Büyükşehir Belediyemizi ve kurumlara bağlı alanlarda kullanmak üzere bu merkezi oluşturduk. Arazi içerisinde güvenliği sağlamak için kamera ve aydınlatma sistemleri, saksılanan ve dikimi yapılacak olan fidanların bitkilerin dikimi ve saksılama faaliyetlerine bağlı olarak sulama tesisleri yapılıyor" dedi.

YEŞİL ALANLAR 5 KATINA ÇIKARILACAK

300 dönümlük alanda kurulan Fidan Üretim Merkezi on binlerce fidanın dikilerek hazır durumda olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma örneği göstermişler. Bir taraftan iki adet artezyen vurarak alanın ihtiyaç duyacağı su miktarını elde etmiş olmaları, diğer taraftan su havuzun yapılması ve çalışan personellerimizle ilgili sosyal donatı alanları ve sosyal yerleşkelerin yapılmış olması önemli. Bunun yanında Büyükşehir Belediyemizin ihtiyaç duyacağı çim sahaların oluşturulması ki alanda yaklaşık 50 dönümlük yerdeki çim hazır vaziyette. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve kamu kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu çim, ağaç, bitki ve diğer nebatatla ilgili bütün imkânlara sahip olan fidanlık merkezinden ihtiyaç duyulan yerlere gönderilecek. Malatya’daki yeşil alanların en azından 3 veya 5 katına çıkartılması noktasında yoğun bir çalışmamız var" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği