Malatya’da çöp aktarma istasyonları ilçelere yayılıyor


Gündem 13.06.2021 20:00:00 0
Malatya’da çöp aktarma istasyonları ilçelere yayılıyor

Malatyada Pütürge ve Doğanyol ilçeleri tarafından kullanılacak çöp aktarma istasyonunda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmalarla görüntü kirliliğinin de önüne geçildiğini söyledi.

MALATYA (İGFA) -  Malatyada çöplerin aktarma istasyonunda toplanarak düzenli depolama alanına taşındığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı, zaman zaman yangınların çıkmasına ve görüntü kirliliğine neden olması üzerine ilçelere aktarma istasyonları kurma çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. Aktarma istasyonuna gelen atıkların Büyükşehire ait olan Çöp Döküm Sahasına nakledilerek gerekli ayrıştırma işlemlerinin yapıldığını ifade eden Aşıcı, ayrıştırma sonrasında atıkların Kapıkaya bölgesindeki atık sahasına nakledildiğini belirtti.

Doğanyoldan günlük 3 ton, Pütürgeden ise günlük 5 ton olmak üzere toplam 8 ton evsel katı atığın tesise geldiğini dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Burada toplanan katı atıklar Belediyemize ait düzenli depolama alanına götürülerek gerekli ayrıştırmalar yapılmakta. Hem çevreye duyarlı olma noktasında enerji üretimi için kullanılacak olan atıklar ayrıştırılıyor geriye kalan atıklar ise Kapıkaya bölgesindeki düzenli depolama alanına götürülüyor. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile çevreye verilen zararların ve görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş oluyoruz. Bu tesisimizin her iki ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor
Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu
Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı
Başkan Zeyrek sözünü tuttu Başkan Zeyrek sözünü tuttu
Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva