Malatya’da içme suyu depolarına kapsamlı temizlik


Gündem 16.06.2021 17:00:00 0
Malatya’da içme suyu depolarına kapsamlı temizlik

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içme suyu depolarının kapsamlı temizliğini gerçekleştiriyor.

MALATYA (İGFA) - Malatyada şehir merkezi ve tüm ilçelerde bulunan su depoları tek tek temizleniyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, vatandaşların kullandıkları suyun kalitesini kontrol altında tuttuklarını kaydetti. Müdür Karataş, il genelinde bir yandan yeni depolar inşa ederken, diğer yandan eski depoların temizliğini yaptıklarını söyledi.

Vatandaşların musluklarına temiz ve kaliteli suyun ulaşmasını sağlamak için çalışmaları kapsamlı sürdürdüklerini belirten Karataş, "Geçen sene 256 adet depomuzun temizlik çalışmalarını yaptık. Bu senede çalışmalarımıza aynı hızla devam ediyoruz. Şu an 73. depomuzun temizlik çalışmasını tamamladık.  Burada önemli olan, suyu vatandaşımıza sunarken kimyasal ve bakteriyolojik olarak belli bir standartta sabit tutarak vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Yılsonuna kadar tüm depolarımızda temizlik, bakım ve onarım çalışmaları tamamlanmış olacak.  Bunların yanı sıra depolarımızda düzenli periyotlardastandartlara uygun bir şekilde klorlama çalışmaları yapıyoruz. Yapılan bu klorlama Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün belirlediği oranda oluyor. Arkadaşlarımız planlı bir şekilde depolarımızın bakım onarım ve temizlik çalışmalarını yapıyorlar. Vatandaşlarımıza kaliteli suyu ulaştırmak için çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İnegöl’de 23 Nisan dolu dolu geçecek İnegöl’de 23 Nisan dolu dolu geçecek
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı